Terapihundene er tilbake på campus

0

Terapihundene er tilbake på campus

Som en fortsettelse av prøveprosjektet til SiS og Firbent Terapi er hundene tilbake for å berolige studentene.

Tekst: Lisa Ravna Rørmoen Foto: Firbent Terapi

– Studentene har rost tiltaket og føler seg mindre stresset etter litt kvalitetstid med hundene, sier Anne Marie Lund, leder i Velferdstinget, om tilbakemeldingene fra da hundene besøkte campus for første gang våren 2018.

– Hundene er trent opp og bidrar til å senke hjerterytmen, samtidig som de motiverer til mestring, legger hun til.Etter at noen studenter la merke til lignende tiltak ved andre universiteter, strømmet det inn med henvendelser om å få terapihunder til Stavanger. Våren 2018 ble det satt i gang et prøveprosjekt i regi av SiS i samarbeid med Firbent Terapi. Daglig leder i sistnevnte, Helle Barstad, har inntrykk av at tiltaket er svært nødvendig.

TERAPEUTER PÅ FIRE BEIN: Denne hunden er ledig for terapitime tirsdag 23.10.

– Vi har fått utelukkende positive tilbakemeldinger. Studentene trenger sårt et avbrekk, og nå får de noen stunder der de klarer å unngå å tenke på studiene og eksamen. I tillegg er har vi sett tilfeller der studenter som bor langt hjemmefra, føler mindre på hjemlengselen når de kan være med hundene.

Velferdstilbudet er åpent for alle studenter i Stavanger og Sandnes, og tirsdag 23. oktober er hundene tilbake på campus på UiS. Men på tross av utelukkende positive tilbakemeldinger er det fortsatt mange ledige plasser.

– Vi håper så mange som mulig får vite om tiltaket og melder seg på, det er vi avhengige av for at prosjektet skal fortsette, sier Lund.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here