Ny leder for Pedagogstudentene

0

På torsdag under årsmøtet for Pedagogstudentene ble det kjent at lokallagsleder Jørgen Jakobsson sender ballen videre til Alva Amalie Talsnes Eide.

Det er ikke en enkel oppgave å ta over dette vervet. Eide skal nå ha ansvar for over tusen studenter, derfor har hun gått dypt inn i seg selv før hun takket ja. Hun har ledererfaring

REKORD: Rekordmange studenter møtte opp på årsmøtet.

fra politikken, blandt annet som 1. nestleder i et politisk ungdomsparti.

– Jeg liker ikke å gjøre ting halvveis, så jeg har brukt mye tid på å bestemme meg om jeg ønsker å stille. Jeg kommer nå til å gå all in, forteller Eide til Smis.

Eide tar over ledervervet etter landsmøtet i april, og har klare planer for hva hun skal jobbe for.

Ønsker flere medlemmer

– Det er for mange potensielle lærer- og pedagogstudenter ved UiS som enda ikke er medlem. Sånn kan vi ikke ha det, det er gratis og du får bare fordeler av det. Jeg har et mål om at opp mot hundre prosent av de mulige studentene skal bli medlem, sier den påtroppende lokallagslederen.

I dag er omtrent 45 prosent av lærerstudentene aktive i studentorganisasjonen.

Eide vil også satse hardt på både faglige og sosiale sammenkomster.Vi har fått et rekordstort styre her på UiS, og jeg tror at vi sammen vil kunne arrangere flere fagdager og mer sosialt enn noen gang, sier Eide bestemt.

Tøff tid for pedagogstudentene

Avtroppende lokallagsleder, Jørgen Jakobsson erkjenner at det siste året har vært en tøff periode for pedagogstudentene. Det har gjort at han har mye å ta med seg videre på et personlig plan:

– Det siste året har gitt meg en ballast som jeg kommer til å ta med meg videre, sier Jakobsson.

Jørgen Jakobsson tidligere leder av Pedagogstudentene Foto Petter Klund
GIR SEG: Jørgen Jakobsson har engasjert seg mye som student. Nå synger han på siste vers på lektorutdanningen.

Han mener at det beste med jobben har vært å jobbe såpass tett med universitetsledelsen og med styret. Selv om han nå gir seg har han ingen planer om å slutte å engasjere seg. Han vurderer nemlig å stille som kandidat til valgkomiteen. Der vil han ha enda mer innflytelse på lærerutdanningene rundt om i landet. Han har imidlertid full tillit til at Eide kommer til å ta over rollen hans på en god måte.

– Det er ingen sko å fylle fordi vi setter våre egne fotavtrykk, understreker Jakobsson.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here