VID-studenter var uvelkomne under fadderuken i fjor

0

Under fadderfestivalen i fjor ble studenter fra VID mobbet av studenter ved UiS. Dette til tross for at de var invitert til å delta.

Under velferdstingmøtet i Oktober kom det frem fra VID-representantene at flere studenter fra VID i Sandnes følte seg mobbet og utstøtt av studenter fra UiS under fadderfestivalen. Dette gjaldt hovedsakelig den siste dagen da studentene var spesielt invitert til avslutningsfesten.

– Folk ble mobbet i fadderteltet, fordi de ikke hadde Fadder-t-skjorter og var fra VID, sier den nye faddersjefen ved UiS, Kim Roger Andersen.

Faddersjef, Kim Roger Andersen, reagerer på at hendelsene ikke ble nevnt i rapporten fra Fadderuken.

”Dere har ikke noe å gjøre her, dere er ikke studenter ved Universitetet” var en av kommentarene som ble slengt til VID-studentene. Tilfeller av personangrep ble meldt fra om.

Problemet ble verken rapportert eller gjort noe med da det oppstod, men heller holdt litt skjult, ifølge Andersen. VID-representant Janne Øksnevad ønsker ikke kommentere saken, da de ønsker å legge det hele bak seg. Andersen ser alvorlig på saken og stiller med flere tiltak for å unngå at situasjonen gjentar seg neste gang.

– Vi kan ikke ha et dårlig syn på studenter fra andre skoler. Vi må se menneske for menneske, sier han.

Andersen møtte selv representantene fra VID etter velferdstingmøtet i Oktober for å diskutere hva de kan gjøre for å forbedre neste festival.

– Et av tiltakene er at vi ønsker å gi VID-studentene tilgang til hele festivalen, på lik linje med UiS-studentene. Samkjører vi festivalen med VID, vil flere av problemene falle bort, blant annet problemet med mangel på t-skjorte.

– Vi kommer også til å gå grundig inn for å informere fadderlederne om hvordan de kan håndtere mobbing og hvordan være mer medmenneskelig, forteller faddersjefen.

 

 

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here