Stavanger overrasket Cezinando

0

Han ble stående på scenen målløs og overveldet over responsen fra salen. – Det er mange artister som er redde for å komme til Stavanger – kødder du eller? Dere er rå! Oslogutten var ikke forberedt på de som møtte ham.

En kald og våt fredagskveld skulle snart varmes opp av toner og lyrikk fra Cezinando på Folken. Køen for å komme inn var lang og strakk seg bort til nabobygningen, Radisson Blu. Kristoffer Cezinando Karlsen har fått både unge og eldre til å ofre gullrekka i kveld. De aller yngste og mest ivrige slåss om plassene nærmest scenen, og de litt eldre og roligere nyter et glass øl og vin på bakkerste rekke.

– Heiaaaa, heia heia meeg!

Showet åpnes med en låt fra hans nyeste album, «Noen ganger og andre». Titulert «Heia meg» kan man tro det er en hyllest til han selv, noe det ikke er. Det blir derimot det i kveld, denne sangen kan publikum og synger høylytt med. På scenen danser Cez med sine karakteristiske dansetrinn inspirert av hans tidligere liv som ballettdanser. Responsen til publikum var i første omgang litt laber, men dette viste seg til å kun være prestasjonsangst allerede etter første låt.

STÅLKONTROLL: Cezinando hadde virkelig kontroll på publikumet på Folken. Her nyter han hvert eneste sekund. Torsdag spilte han konsert i Bergen, men det bar han ikke noe preg av i kveld.

En spennende evolusjon

På scenen har han med seg sin faste kompanjong som går under navnet «B-Boy Myhre». Bortsett fra det, er det mye som har forandret seg siden vi så han for første gang i Stavanger på Tou Scene. Dette kun et snaut år siden. Da var det hiphop-konsert, hvor hovedpersonen hoppet rundt i bar overkropp og sang «la meg se på høna di, pekka pekka peka». Nå er DJen usynlig, barisen byttet ut med skreddersydde klær fra «HAiKW/» og synger heller «pupiller så endeløse de rommer en dimensjon hver».

Tekstene er godt voksne og gjennomtenkt, noe han også har vunnet Spellemannspris for. Han har gått fra å være en renspikka rapper, til nå å være en artist som også kan synge, i tillegg til å spytte bars. Dette ser man tydelig i kveld. Han er komfortabel på scenen og vet hva han driver med, og hva han vil. De fleste låtene som spilles er fra det nye albumet, men noen av hans tidligere, mest populære låter dras også frem. Under «Fritidsaktiv» blir det enda litt varmere i lokalet, og Cezinando blir overrasket.

– Wow, Stavanger! Det er mange artister som er redde for å komme hit fordi dere er et vanskelig og kresent publikum – kødder du eller? Dere er rå!

Mulig dette ikke bare var andres oppfatning, men også hans egen. Under konserten hans på Utopia-festivalen i september var det lite folk og hans forrige konsert på Folken ble heller ikke utsolgt. Det har derimot skjedd noe etter at han slapp sitt nye album ser det ut som.

GODT MOTATT: Han leverte sakene sine på scenen, og ble godt mottatt av publikumet på Folken. Her er det mye smil, øl og litt knuffing for å komme seg nærmere Cez.

Helt målløs

Vi får også servert hans populære «€PA», som sammen med «Håper du har plass» var blant kveldens høydepunkter. Man kan heller ikke glemme «Botanisk hage» og «Vi er perfekt men verden er ikke det». Det er allsang, og 22-åringen er tydelig overrasket over responsen fra Stavanger-publikumet i kveld. Etter sistnevnte låt blir han stående, ristende på hodet av glede. Dette hadde han ikke forventet.

– Der pleier jeg å gå av scenen, og later som jeg skal gå, men dere er så rå, så jeg blir her. Jeg er så takknemlig, sier han med latter i stemmen.

Det blir ikke mindre skrik og allsang under «Håper du har plass». Denne kan så og si alle i salen og overdøver nesten hovedpersonen selv i de stille partiene av låten. Mange artister liker å skryte av publikum bare for å få litt creds og oppmerksomhet, men i kveld er det oppriktig – det ser og hører man. Cezinando er virkelig takknemlig og målløs.

– Kødder du?! Shit! Er det stemning for én til eller?

JAAAAA! skriker salen. Én av de mest populære låtene fra albumet runger ut fra anlegget på Folken. Det er samarbeidet med selveste Chirag, AKA «Raggen» fra Karpe Diem, «Er dette alt». Vi som var tilstede håpet jo på at Chirag skulle sprette opp på scenen, noe han dessverre ikke gjorde. Uansett, en verdig avslutning på en fin og meget godt gjennomført konsert.

Takk for nå, Cezinando! «Jeg håper du har plass» til en konsert til her i byen i nærmeste fremtid, et håp mange andre også har vil jeg tro.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here