Få tips til bacheloroppgaven i kveld

0
Disse to guttene fra UiS skal snakke under Bachelorkandidaten på BI i kveld.
Bachelorkandidaten arrangeres i forbindelse med Forskningsdagene i Stavanger.

I forbindelse med forskningsdagene, skal to UiS studenter snakke om sin bacheloroppgave på Bachelorkandidaten i kveld.

I kveld arrangeres Bachelorkandidaten på studentkroa Fabrikken på BI. Dette er et samarbeid mellom UiS, VID og BI i forbindelse med forskningsdagene, som arrangerer dette arrangementet for tredje gang.

– Jeg både gruer meg og ser frem til kvelden. Gruer meg fordi at jeg er nødt til å stå på en scene uten manus, ettersom jeg er vant til å ha manus når jeg holder foredrag. Men det blir nok kjekt, forteller Svein Helge Torsteinsbø, som tok bachelor i historie.

Verken han eller matematikk og fysikk-student Anders Holen har gjort dette før, men begge tror at det vil bli kjekt.

– Jeg ser frem til en ny erfaring. Det blir spennende og forhåpentligvis veldig lærerikt, forteller Holen.

Under arrangementet vil studenter som er ferdig med bachelorgraden sin innta scenen, og underholde og opplyse medstudenter med sin forskning. Fra UiS stiller to studenter, som skrev bacheloroppgavene sine i vår.

Torsteinsbø skrev bachelorgraden sin om hvordan bedehuskulturen oppsto og utviklet seg i perioden 1800 til 1900. Holen skrev sin blant annet om om hvor langt og hvor effektivt Viking FK spillerne løper, og så på antall spurter.

– Jeg skal fortelle litt om bacheloroppgaven min, hvilke utfordringer og hvilke fordeler det var ved å skrive den, forteller historiestudenten.

Arrangementet er en del av Researhers Night. Det er et europeisk samarbeid, hvor den fjerde fredagen i september alltid er forskernes kveld og natt over hele Europa, skriver UiS på sine hjemmesider.

Historiestudenten Svein Helge Torsteinsbø skal snakke om sin bacheloroppgave, som handler om bedehuskulturen.
Historiestudenten Svein Helge Torsteinsbø skal snakke om sin bacheloroppgave, som handler om bedehuskulturen.

Velg et tema som er forsket på

Hans beste tips til studenter som skal skrive bacheloroppgave er å begrense den til et spesifikt område.

– Jeg begynte med et stort område, og ville ta fra år 1800 til 1930. Men jeg fant ut at det skjedde så mye de siste 30 årene, at jeg ikke kunne ta det med i en bachelor som er så snever. Så heller ta en master og utvid oppgaven, om du syns det er interessant.

Han anbefaler også å velge et allment tema som har blitt forsket litt på fra før av.

– Jeg håper de oppmøte blir inspirerte til å skrive en bachelorgrad, og at jeg kan hjelpe med tips og småting for å gjøre studentlivet litt lettere. Og så håper jeg at det kan være en inspirasjonskilde for å få folk til å forske på bedehuskultur.

matematikk og fysikk-student Anders Holen skrev bacheloroppgave om hvor langt Viking FK løper.
matematikk og fysikk-student Anders Holen skrev bacheloroppgave om hvor langt Viking FK løper.

Gøy med bacheloroppgave

Da Viking FK tok kontakt med UiS, og lurte på om noen kunne se på dataene de hadde samlet inn, var ikke Holen i tvil om at dette var noe for han.

– Da jeg så oppgaven, måtte jeg bare springe opp og reservere den slik at jeg fikk den, forteller han, og legger til at han har drevet med fotball hele livet.

Han håper at folk kan få et mer positivt syn på matematikk etter at han har snakket om sin bacheloroppgave i kveld.

– Jeg vil også ut med det at bacheloroppgaven er ganske gøy å holde på med.

Hans beste tips er å ta det med ro, men å begynne tidlig.

– Kom godt i gang med en gang, slik at du ikke blir stresset mot slutten. Jeg begynte egentlig før jeg fikk lov å begynne. Ha også en plan over hva du har lyst til å gjøre. Men det viktigste er å finne en oppgave du syntes er gøy, forteller han.

– Ha en kjekk tid mens du skriver oppgaven, selv om du ikke får de resultatene du ønsket.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here