– Det har blitt bedrevet skittent spill fra alle kanter

0
Foto: Skjermdump/ Jonas Ohlgren Østvik

Lektorstudent Jørgen Jakobsson har fått nok av dårlig oppførsel fra norske politikere under denne valgkampen. Da bestemte han seg for å gi beskjed.

– Jeg var vel bare irritert nok til at jeg gleder meg til valgkampen er over. Jeg kjenner mange politikere selv, og jeg kan ikke si at jeg er irritert over måten de behandler hverandre på, sier Jakobsson til SmiS.

Her er innlegget han skrev:

”Det er få ting jeg gleder meg til mer enn når visse perioder er over: Fotballsesongen og alt maset som følger med den. De forskjellige VM-ene i sportsverden. Valg i USA. Julegudstjenestene på skolene, og et par andre perioder.

Det jeg aldri hadde trodd at ville ende opp på den listen, var vårt eget stortingsvalg. Det har blitt bedrevet skittent spill fra nærmest alle kanter. Folk har blitt bedt om å fjerne seg fra landet fordi de har en annen fargenyanse på huden. Skittkasting mellom partiledere fra alle sider. Harnisk over en jævla SMS. Kors meg her, og kors meg der, noe som av eller annen grunn skulle bli et tema. Eksemplene er mange, men poenget er at alle sider har like mye svin på skogen i denne valgkampen.

Å kalle noen for landsforrædere, som noen av mine “venner” her på Facebook har gjort mot Arbeiderpartiet, viser en total mangel på respekt og språk. Å sidestille et parti, som faktisk har gjort mye for den velstanden vi har i Norge, med Quisling, er og blir forkastelig.

Å kalle noen for rasister, kun fordi de appellerer til en forvridd side av samfunnet blir like søkt. Jeg er på mange måter totalt uenig med Listhaug, men det er ikke hennes feil at verdikonservative kristne og folk med lite hår på toppen, støtter henne.

Si meg, dere av mine venner her på Facebook som er politikere: hvordan skal jeg lære elevene mine om gjensidig respekt når våre folkevalgte ikke en gang klarer å vise det til hverandre? Hvordan skal jeg, som lærer, forklare dem at måten man snakker på, ikke skal være som de man stemmer på? Vi forventer mye av våre barn og unge. Jeg leste en liten sak her om dagen: “Hvis du har tenkt å si noe til noen, skriv det på en lapp og gi den til moren din eller barnet ditt. Hvis du blir flau over hva som står der, ja da burde du ikke si det til de du hadde tenkt å si det til”. Vær kritisk mot hverandre, men dere kan så mye bedre enn det jeg har sett i år.

Vi vil vel ikke ha amerikanske tilstander her?”

 

SKJERMDUMP: Jørgen Jakobsson syns ikke noe om måten politikerne angriper hverandre i valgkampen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here