Xplosif kveld med Dårlig Vane

0
Representerte musikkollektivet fra Bergen, NMG-huset. Girson har lang fartstid som artist og DJ og snurret platene kontrollert og selvsikkert under Dårlig Vanes opptreden.

Kvelden før nasjonaldagen var det duket for hip-hop-fest på Tou Scene med Loddefjord-trioen, Dårlig Vane øverst på plakaten. Maskinhallen ble fylt av et tydelig ungt publikum som var klare for en ordentlig 16. mai-fest – og det ble det.

Tekst: Christian Gran Svenningsen. Foto: Anders Boine Verstad 

Hip-hop-pappaen i Stavanger, Tore Pang og hans bedre halvdel, Izabell, arrangerte «Xplosif Block Party» med P3 Urørt-vinnerne Dårlig Vane, den lokale rapperen Finni og Pinkfade. Tore Pang sparket festen i gang med et lite DJ-set, noe som satte stemningen for kvelden – folket var klare for hardtslående Bergenrap.

Trioen gikk på scenen til stor jubel, og det spesielt fra jentene på første rad.

Alle i salen på scenen

Finni fra Nærbø fikk æren av å spille noen låter før Loddefjord-gutta. Den lokale artisten spilte et lite knippe sanger og lagde til tider godt med liv maskinhallen. Med et energisk show som skapte fest og god stemning, var 16. mai-festen i gang, men det bar preg av lite forberedelser med mye stopp og venting. I tillegg mente Finni og hans følge at det var smart å invitere hele salen opp på scenen under siste låt. Det resulterte i enda en ventepause, nesten slåsskamp på scenen, og at sikkerhetspersonellet måtte kaste alle av scenen igjen. Uansett, så er Finni et lovende talent, og dette var kun hans tredje konsert, så det kan unnskyldes. Det blir spennende å se hva 24-åringen finner på fremover.

Ikke Dårlig Vane

Salen lukter øl, det er godt og varmt, og salen er klare for Dårlig Vane. Girson Dias, som er en av fedrene for rap-musikken i Bergen, er Dårlig Vanes DJ for kvelden. Han entrer scenen til stor jubel og spiler to-tre låter før Dårlig Vane endelig kommer stormende inn på scenen. Ballet åpnes med en låt fra deres første EP, 71, med samme navn. Man ser at de er komfortable på scenen sammen, og leverer varene fra første stund. Martin Hazy, Amadou Jobarteh og Lars ¨Kikkan¨ Holme har hatt mye scenetid sammen det siste året, og det merkes. De har kanskje dårlige vaner når de ikke er på scenen, men på scenen er de gode.  Det eneste som ødelegger er dårlig lyd på mikrofonene deres til tider, men det merket nok ikke det litt mer enn godfulle publikumet.

Her går det nesten galt etter at hele salen ble oppfordret til å komme på scenen.

Gikk i bakken selvfølgelig

Øl ble sprutet og salen hoppet energiske opp og ned til de hardtslående låtene. Låten deres Mobber, ble godt mottatt og energinivået var høyt. Salen bar preg av beruselse mellom låtene, og det virket som de tok seg en pause mellom slagene. Noen virket å ha gått litt for hardt ut allerede under showet til Finni og var slitne/fulle. Etter kun 30 minutter på scenen dundrer det en velkjent melodi ut av anlegget. Det er klart for siste låt, som selvfølgelig er deres store hit Gikk i Bakken, noe publikum var begeistret for. Festen avsluttes på ordentlig vis og publikum fikk det de ville ha. Man skal ikke se bort i fra at det var flere konsertgjengere som gikk i bakken senere på kvelden.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here