Gaming: Nytt år – Store endringer! 

0

Året har gått over i 2017 og SmiS blir revitalisert i en ny form. Den har tjent nok XP og gått opp et level. I tråd med den endringen fra avis til magasin, vil jeg fokusere på endringen i livet til en gamer.

Alle som spiller har startet et sted. Selv har jeg gode minner fra jeg var liten og fikk min første smakebit av gaming. Mine eldre brødre hadde en Nintendo – type den første, grå boksen. På denne spilte de Zelda. For meg var dette et dødstøft, om noe uforståelig, spill med super grafikk og en fyr med sverd! Kan det bli bedre?

Jupp, det viser seg at det kan det. Denne lille smakebiten var ingenting i forhold til de spill-øyeblikkene jeg skulle oppleve fremover. Endringen fra å få lov til å spille på mine brødres konsoller, til å få min helt egen Playstation – en magisk jul. Jeg husker fortsatt overgangen fra å like å spille enkle spill, som for eksempel Crash Bandicoot og Spyro, til å engasjere meg i Final Fantasy VII. En hel verden som jeg vender tilbake til gang på gang, på en eller annen måte. Forhåpentligvis i 2017 i form av Final fantasy VII: ReMake.

Etter hvert fikk jeg en Playstation 2. Også denne gangen ble maskinen testet ved hjelp av Crash Bandicoot. Alt var likt, men alt var annerledes. Fra en ny oppstartssekvens til bra grafikk. Den beste. Det kan faktisk ikke bli bedre!

Det er tiden før Playstation 3 og Playstation 4 som har satt sine spor. Det er disse endringene som har fulgt meg opp gjennom tidene, og som har vært med på å skape meg som person.  Jeg har fra å ha det gøy med å spille Crash Bandicoot med venner, til å kjempe mot dem i Tekken. Skyte mot dem i Goldeneye på Nintendo 64 hos andre venner, til å ha LAN-party og spille CS, Red Alert 2 og så mye mer. Til Halo-kvelder og Fifa-kvelder. Til slutt ble det Fifa-kvelder med øl! Fra å spille RPG-er alene i fred og ro, til å kjempe mot andre i massive online-spill. Vandre rundt i gatene og fange pokemon. Alt har endret seg vanvittig mye siden min start som gamer.

I takt med at jeg har endret meg som person, og blitt eldre, har mine gaming-vaner endret seg. Nå er gaming det som gjør at jeg klarer å slappe av. Jeg er fortsatt interessert i store historier, og i å sette meg inn i andre verdener, men av og til vil jeg bare koble ut. Jeg vil komme meg vekk fra studier, frister, ansvar og alt rundt studentlivet.

På samme måte som studenter har formet SmiS, har gaming formet meg. Jeg hadde sannsynligvis vært en annen person dersom jeg ikke hadde utforsket grotter i Tomb Raider. Eller blitt skremt halvt i hjel av Resident Evil. Uten å ha hatt kvelder med kompisgjengen og Fifa. Endringene i gaming er konstante, alt endres hele tiden. Jeg har hatt visse grunnserier som har vært mine konstante punkt i egen gaming-historie og andre flytende, som har kommet og gått uten å påvirke meg. Spill har endret seg i takt med tiden, og med spillerne som har vokst opp med dem. Alt endrer seg, på samme måte som SmiS nå gjør ved å gå fra avis til magasin. Og dette vil alltids påvirke en gamer. Enten det er i form av smak, eller om det er i form av en ny tanke.

Hvordan har ditt liv blitt påvirket av gaming? Var det en stor endring du kan peke ut som slått ut for deg som person? Tenkt litt over det, du vil kanskje være overrasket over hvor stor påvirkning disse endringene faktisk har hatt på deg.

Foto: https://www.flickr.com/photos/taylor-mcbride/7048678715

Spillspalten «Casual Gaming» blir skrevet av Christer Ulseth .

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here