“Blod, puck og tårer”: Hockeyhøydepunkter

0
Hockey-spaltist Tore Asheim mener Oilers ikke imponerer stort om dagen.

2016 nærmer seg slutten, og Oilers kan se tilbake på en sesong smekkfull av høydepunkter. Med andre ord, er det ingenting som står i veien for at hockey-spillerne kan kose seg litt ekstra denne julen.

Oilers er tabelltopp så langt i GET-ligaen. Det i seg selv er god grunn nok til å feire. Når de i tillegg leder over andreplasslaget Lørenskog, med hele 13 poeng, er det bare å sprette champagnen. Til sammen har Oilers scoret 104 mål i sine 24 kamper, i sesongen 2016/17. Motstanderlagene har puttet pucken i mål, betydelig sjeldnere, i kamper hvor de har møtt Stavanger-laget. 55 ganger, for å være nøyaktig. Av de 24 spilte kampene, har så langt Oilers kun tapt tre.

«Det virket nesten som om Thoresen sesong, etter sesong hadde oppskriften på hvordan Oilers lekende lett, skulle sikre seg seieren. Det ser imidlertid ut som om også Gulbrandsen sitter på fasiten, som kan lede Oilers til nok et gull»

Pål Gulbrandsen skal ha mye av æren for at laget, så langt i sesongen, har lykkes. Han overtok nemlig hovedtrener-jobben i starten av denne sesongen. Det lå mye press på ham og store forventninger, da han trådde inn i stillingen etter Petter Thoresen. Det virket nesten som om Thoresen sesong, etter sesong hadde oppskriften på hvordan Oilers lekende lett, skulle sikre seg seieren. Det ser imidlertid ut som om også Gulbrandsen sitter på fasiten, som kan lede Oilers til nok et gull. Det er ingen tvil om at den nye hovedtreneren er på rett spor, og vet hva han gjør. Fortsetter det sånn, kan dette gå hele veien, og supporterne kan nok en gang slippe jubelen løs. Det skal sies at det fortsatt er en lang vei å gå, og slike triumfer kommer selvsagt ikke av seg selv.

Det er spesielt én spiller som kan ta ferie med ekstra god samvittighet. Dan Kissel har puttet pucken i mål hele 19 ganger så langt, denne sesongen. Mens han åpner julegaver, eller går rundt treet, kan han også se tilbake på en svært imponerende målstatistikk. Det er bare å bytte ut julestjerna i toppen av treet, med gullhjelpen, for det han gjør foran mål er mesterlig.

Det er to kamper som skiller seg ut, når man studerer statistikken fra denne sesongen. Den ene er bortekampen mot tabelljumbo Kongsvinger tidligere denne måneden. Her ble resultatet 7 – 1, i Oilers favør. Den andre kampen ble resultatet det samme, men dem som måtte gå skuffet hjem denne gangen var niendeplasslaget Manglerud Star.

Det er ikke bare på isen Oilers utmerker seg. I forbindelse med kampanjen movember, kan de også her juble over en god innsats. Foreløpig har de samlet inn 30 000 kroner til inntekt for bevisstgjøring rundt menns helse. I tillegg til at alle spillerne lar barten vokse fritt, har de også aksjonert drakter med movember-tema.

Det er ingen tvil om at Oilers gjør hockey til en sport som er verdt å følge med på. Med deres sportslige prestasjoner på isen, krigerkultur i laget, og storslåtte show i arenaen, er det ikke ett kjedelig øyeblikk når de spiller kamp. Så langt i år leder de overlegent, men mye kan fortsatt skje. Lørenskog er nok på vakt, så det er ingen grunn til å hvile på laurbærene.

Sonia Patella, Hockey.«Blod, puck og tårer» er SmiS’ hockeyspalte og skrives av Sonia Patella.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here