StOr har ordet: Nyt ferien!

0

Nå er juleferien rett rundt hjørnet og du er nok klar for en velfortjent ferie. Det er viktig at du bruker ferien til å lade batteriene og til å tilbringe tid med gamle venner, og de som står deg nærmest. Julen er en tid hvor du skal finne roen, stresse ned etter eksamen og finne ny motivasjon til å på neste semester med fullt pågangsmot.

Vi i StOr gleder oss også til å ta juleferie. Det har vært en veldig hektisk høst for oss også. Dette har nemlig vært høsten for rekorder! Det har aldri vært så mange påmeldte i Fadderuken som i år, og Fadderstyret gjorde en fantastisk jobb med å ønske nye studenter velkommen til UiS. Aldri har så mange studenter stemt ved et studentvalg på UiS som i høst, og aldri har så mange studenter ved UiS svart på Studiebarometeret. Vi var faktisk best blant alle universitetene! I tillegg har StOr hatt et samarbeid med TV-aksjonen, og vi har feiret at både Studentenes Hus og Tappetårnet fyller 5 år i år.

«Universitetet har også satt en del mål og lagt planer for det kommende året som er veldig spennende. Blant annet har de som målsetning at i løpet av 2017 skal vi ha 80 prosent digital eksamen – mot 17 prosent i dag»

Ja, høsten har vært hektisk, og vinteren og våren blir nok ikke noe roligere. Vi har nemlig i løpet av høsten jobbet hardt for at studiehverdagen deres skal bli bedre, og i løpet av vinteren og våren som kommer skal vi bruke på å følge opp dette arbeidet. Universitetet har satt ned en arbeidsgruppe som skal se på merittering av undervisning hvor StOr skal være representert. Vi skal få en ny demokratimodell, og vi i StOr må passe på at studentene får medbestemmelse også etter sommeren når den nye modellen skal være klar.

Universitetet har også satt en del mål og lagt planer for det kommende året som er veldig spennende. Blant annet har de som målsetning at i løpet av 2017 skal vi ha 80 prosent digital eksamen – mot 17 prosent i dag. De har også vedtatt planer om at det skal komme et pilotprosjekt om praksis i statsvitenskap og sosiologi i løpet av 2017. Dette er veldig spennende, og noe vi i StOr har jobbet med å innføre hele denne høsten. Forhåpentligvis vil vi i løpet av 2017 også få flere programmer med i dette prosjektet.

Når vi nå etter julen også skal inn i et nytt år, skal vi ha et nytt studentparlament, og vi i StOr gleder oss allerede til å komme i gang og bli bedre kjent med de nye 19 (!) sjefene våre. Vi ønsker også å benytte denne anledningen til å takke det parlamentet som nå går av for jobben de har gjort. De har holdt oss i gang og kommet med mange gode ideer til hvordan studiehverdagen kan bli bedre for studentene på UiS.

Ja, du forstår nok nå at vi i StOr også gleder oss til juleferie. I skrivende stund er den fortsatt noen uker unna, og det er den nok også når du leser dette. Derfor håper vi at du tar turen opp til oss på Studentenes Hus og besøker oss innen den tid. Da kan vi snakke om hva du vil vi skal jobbe med det kommende semesteret over en kopp kaffe, gløgg eller begge deler. Vi kan også snakke om helt andre ting hvis det er det du ønsker – om det er eksamensstress, frustrasjon eller hva det skulle være du tenker på i denne tiden, våre dører er åpne!

Vi håper du følger opp denne invitasjonen. Hvis du allikevel ikke skulle gjøre det, håper vi du har en riktig god, rolig og stressfri jul, så tar vi kaffen og praten etter nyttår i stedet.

God jul fra Magne, Victoria og Jørgen i StOr!

«StOr har ordet» er en spalte der leder for Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr), Magne Bartlett, og nestelederne Victoria Walberg og Jørgen Sjøberg forteller hva de har på hjertet. Denne gangen har alle tre skrevet spalten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here