Absolutt Øivind på Konserthuset

0

I flere tiår har Øivind Blunck vært en humørspreder i Norge. Fra ”Klabb og Babb” i NRKs spede begynnelse via legendarisk ungdomsidol på 80 tallet i ”Reidar og Bitten” til den slagkraftige ”Fridtjof” fra Ytre Enebakk. I tillegg har han spilt store roller i musikaler som ”Les Miserables” og ”Cats”. Flere av disse høydepunktene fikk vi se i showet “Absolutt Øivind” i Kuppelhallen i det gamle konserthuset, fredag.

2016-10-21-20-35-18

Intervju 1 (før opptreden) – Mann, 47 år

Hvilket forhold har du til Øyvind?
– Han er barndomshelten min.

Hvor gammel er du?
– Spør du om sånt noe, hehe, men sist jeg telte var jeg 46. Nei vent da.. 47 er jeg.

Har du sett Øivind før?
– Jaja, visst har jeg sett han før. Har sett han på TV.

Når så du han sist?
– Det var når han kjørte rundt på mopeden, når var det igjen, heile tida? Det må vell være sikkert 10 år siden.

Hvilke forventninger har du til i kveld?
– Jeg håper han kan gi meg en god latter, da er jeg egentlig fornøyd.

 

Intervju 2 (etter opptreden) – Mann, aldersgruppe 55-60 år

Hva synes du?
– Jeg synes det var veldig bra.

Har du vært å sett på Øivind live tidligere?
– Nei, det har jeg ikke.

Spilte opptrenden opp til forventingene?
– Ja, absolutt.

Var det greit at det Hege Skøyen var ”erstattet” med Christine Guldbrandsen?
– Ja, det gjorde ingenting.

Intervju 3 (etter opptreden) – Turid, 53 år

Hva synes du om forestillingen?
– Veldig bra.

Hvilket forhold har du til Øivind?
– Jeg har vært på en konsert tidligere med han, for noen år siden.

Hvordan var dagens opptreden i forhold til den forrige?
– Han holder seg godt.

Er det likt eller mye annerledes?
– Det er mye likt.

Hadde han mye sang før også?
– Kanskje mer skjetser.

Synes du det er kjekt at han er tilbake?
– Ja, det er koselig.

Hvor gammel var du når du husker han?
-Fra TV når han var Fridtjof.

2016-10-21-20-41-24
Egen opplevelse – Kristine Jahren, 24 år

Jeg så frem til en latterfull kveld med legenden Øivind, som jeg har hørt mye om opp gjennom barndommen. Spesielt husker jeg sketsjer hvor mopeden ble tatt i bruk og at han var svært morsom med Hege Skøyen. Hadde forventet noe mer av han spesielt i starten av showet, spesielt siden forestillingen heter ”absolutt Øivind” men det tok seg godt opp da han inntok scenen betydelig mer etter pause. Komiker Øivind og sangerinne Christine Guldbrandsen utfylte hverandre godt og jeg tror det var et sjakktrekk å ha Christine ved hans side for å trekke ungdommen til seg, kjente meg godt igjen i hennes minner om blant annet Celine Dion og Titanic. Vitsene var veldig typisk Øivind, litt på kanten men han vipper ikke over. Han ga meg en god latter, selv med humor rettet mot den eldre garden. Øivind sin energirike og ivrige opptreden gjorde helt klart fredagskvelden vellykket.

Karakter: B

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here