App gjør det lettere å holde seg oppdatert på UiS

0

UiS-student, Asbjørn Rørvik, savnet en bedre måte å informere studenter om arrangementer på. Nå har han tatt sakene i egne hender, og utviklet en helt ny app.

DSC01779
Tekst og foto: Marit Worpvik

FAKTA:
Navn: Student appen Stavanger
Nettside: studentappenstavanger.no
Publiseringsdato: Før oktober.
Tilgjengelig for: Iphone, android etterhvert.

Asbjørn Rørvik (25), som studerer elektro-ingeniør ved UiS, har utviklet en helt ny app som skal gjøre det enklere for linjeforeninger og studenter å kommunisere bedre med hverandre om kommende arrangementer og tilbud på skolen. Appen heter «Student appen Stavanger», og vil inneholde informasjon om arrangementer, linjeforeningene, aktiviteter på skolen og ting som vil skje rundt om i Stavanger

Vil erstatte plakatene
Rørvik sier at appen skal hjelpe studenter med å skaffe seg et bedre nettverk og å holde seg oppdatert.
– Appen skal hjelpe både nye og gamle studenter med å vite hva som skjer. Det er ikke alltid like lett å få med seg informasjon fra plakatene som henger rundt på skolen, sier han.

DSC01771

Det var da UiS-studenten hadde ansvaret for å markedsføre arrangementer på skolen, igjennom linjeforeningen Start UiS, at han så behovet for appen.
– Det koster mye å markedsføre ulike arrangementer, så dette er en veldig grei måte å gjøre det på. Appen skal ikke erstatte Facebook, og den sender ofte brukeren videre dit, forteller han.

Gratis markedsføring
Appen har også en egen nettside, hvor studenter kan legge inn informasjon om arrangementer. Disse godkjenner Asbjørn fortløpende og han oppmuntrer alle studenter til å benytte seg av dette.
– Dette er noe studenter og andre mennesker som vil promotere eventer kan benytte seg av. For studenter vil dette være gratis, sier 25-åringen.

«Appen skal hjelpe både nye og gamle studenter med å vite hva som skjer. Det er ikke alltid like lett å få med seg informasjon fra plakatene som henger rundt på skolen»

Rørvik har brukt mellom 200-300 timer på appen, og har jobbet med den siden i fjor høst. Han mener at alle kan lage sin egen app.
– Så lenge du har tid! Det krever jo veldig mange timer. Så lenge du er tålmodig og liker logikk, så kan hvem som helst lage noe sånt som denne, sier han.

Vil kurse i app-utvikling
Han innrømmer at det ikke alltid har vært like enkelt, og at det er når man står fast at det tar på mest. Likevel vil han fortsette å jobbe med apper, og mener det har vært verdt det.
– Neste gang jeg jobber med dette vil det jo gå mye fortere. Jeg har hatt en bratt læringskurve, sier Rørvik.

I fremtiden har han et ønske om å kunne starte et meet-up for studenter som er interessert i apper.
– Jeg håper jeg får til å samle de som er interessert i dette, hvor jeg gjerne lærer bort. Hvis noen kunne tenke seg dette, så må de bare ta kontakt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here