StOr har ordet: Studentvalget 2016

0

Vet du hvem som representerer deg som student? Vet du at du kan være med på å bestemme hvem som skal representere deg som student? For det kan du!

Studentvalget vil finne sted mellom 3 og 14. oktober i år, og du kan være med på å gjøre en forskjell! Det vil være listenavn med program som kan inneholde alt fra kjøttfri mandag i kantinene, til å bygge ut studentbaren, Tappetårnet. Dette kan du som student på Universitetet i Stavanger være med på å bestemme, og vise hva du bryr deg om.

Vi i StOr er veldig opptatt av at flere studenter skal bry seg om hva UiS bruker penger på. Jo flere studenter involvert i studentvalget, jo mer har det å si og jo bedre argumenter vil vi ha videre i vårt arbeid for at nettopp din studiehverdag skal bli bedre. Det eneste vi ber dere om å gjøre er å avgi din stemme for hva du synes bør prioriteres, og videre betyr dette hva vi i StOr legger vekt på og jobber med i hvert styret og råd på hele Universitetet!

Det er mange ting vi i arbeidsutvalget i StOr må ta stilling til, hele tiden, og det er Studentparlamentet som legger føringene for hva vi skal mene i de forskjellige sakene vi jobber med. Et eksempel: Kommunen jobber med å lage ny områdeplan for Ullandhaug. Det er planen som regulerer utviklingen av hele campus og resten av universitetsområdet. Denne planen bestemmer hva som skal bygges hvor, hvor høyt det kan bygges, hvor det skal være parkeringsplasser og studentboliger, kort og godt alt som har med infrastrukturen på universitetsområdet å gjøre.

I denne planen legges det opp til at det skal innføres parkeringsavgift på hele universitetsområdet. Da måtte vi i arbeidsutvalget spørre studentparlamentet hva de mente om det. Flertallet av studentparlamentet var imot det, så da meldte vi tilbake til kommunen at vi ikke ønsket parkeringsavgift. I tillegg legger planforslaget opp til en kraftig svekkelse i parkeringsdekningen, altså hvor mange parkeringsplasser det er tillatt å ha, igjen noe vi kan ta stilling til via studentrepresentantene som sitter i studentparlamentet.

Poenget er at det er studentparlamentet som bestemmer hva vi skal mene gjennom arbeidsprogrammet til StOr. Med utgangspunkt i arbeidsprogrammet finner vi ut hva vi skal jobbe med og hvordan vi skal uttale oss på vegne av alle de 11 000 studentene, altså deg.

Så veldig enkelt – har du behov for bil og synes gratis parkering er fint? Stem på en liste som er mot parkeringsavgift. Liker du å ta buss? Stem på en liste som vil forbedre busstilbudet. Vil du sykle? Stem på en liste som satser på bysykkelordningen, som allerede er godt i gang i Stavanger regionen. Synes du at Universitetet ser forferdelig ut? Det finnes faktisk en utsmykningskomite som jobber med dette, og her har vi en studentrepresentant med stemmerett. Det finnes mange eksempler på hva vi kan ha en innvirkning på.

Vi kan gjøre en forskjell, men vi trenger dere til å forstå at vi representerer deg og dine interesser. Vis oss hva du bryr deg om, slik at vi faktisk representerer studentene, og ikke bare et fåtall av dere. Din stemme betyr mye for UiS sin utvikling, både faglig og omgivelsene rundt det faglige.

Du kan gjøre en forskjell!

«StOr har ordet» er en spalte der leder for Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr), Magne Bartlett, og nestelederne Victoria Walberg og Jørgen Sjøberg forteller hva de har på hjertet. Denne gangen er det Victoria som har delt sine tanker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here