Vin-nerden: Sommergoder

0

Du er sikkert fortsatt litt oppblåst etter alle de boble-vinene du lesket i deg på vår nasjonaldag, så jeg tenker å foreslå noe i en roligere retning. Jeg tenker skalldyrplatå, terrassevin, verandavin og strandvin. Kanskje jeg overtenker det, men vi er i hvert fall på den rette vei. Så på en av mine rolige turer til polet, kom jeg over et par hvite viner som sikkert kan hanske opp med disse i-landsproblemene våre. Mine løsningsorienterte venner (vinene) er fra Tyskland og Ungarn, så vår tillit går til disse nasjonene for nok et spennende tema i vinspalten.

Før du hiver deg løs på disse to vinene så må jeg advare. Ikke drikk de opp alene på én kveld hvis ikke du vil ha følgende dagen derpå:
– Akutt fyllesyke
– Nachos-smuler i sengen
– Gullsminke på det ene kinnet
– Bloody Mary eller en Red Eye, sjokolademilkshake og kaffe for resten av dagen
– Merkelige minner

Vi snakker 18. mai på nytt igjen. Ikke for å høre ut som helsemyndighetene her, men tro meg når jeg sier at det ikke er verdt det. Eller bare gjør det så du kan lære deg å stole på det jeg skriver senere. Du vet, brent barn skyr ilden og slike ting. Det står jo til og med på enkelte vinflasker at man skal drikke vin ansvarsfullt. Fornuften og etterpåklokskapen kan virkelig gjøre dagen grå. Nok visdomsord fra en sliten festløve, mer snikksnakk fra vin-nerden.

«Her har du et par forslag til allsidige viner for sommeren. Nå er det bare å pusse glassene, piske opp majonesen, pille reker, sette på DJ Broiler eller Postgirobygget og sprette flaskene»

Her har du et par forslag til allsidige viner for sommeren. Nå er det bare å pusse glassene, piske opp majonesen, pille reker, sette på DJ Broiler eller Postgirobygget og sprette flaskene. God sommer!

 DSCF4189Dunavàr Collection Chardonnay 2015
Jeg vil begynne med det mest spennende først. Ungarsk hvitvin på chardonnay-druene. Mange ganger har jeg frydet min gane med ungarske dessertviner, og nå settes det høye forventninger til denne tørre hvite.
Pris:
99, 90 kroner.
Druer:
100 prosent Chardonnay.
Farge & Lukt:
Lys strågul farge. Sitronskall og litt mineralsk på duft.
Smak:
Fin og glatt kropp. Noe floral og smør-ish med litt sitrus. Syre? Jo litt, lurer på hvor den er av og til. Kort og grei avslutning.
Konklusjon:
Svært lettdrikkelig. Fin alene og kan gå til lette sjømatretter. Den glir ned som ingenting – lett, fin og snill. Dette levde jo opp til forventningene, og forsvarte sin pris. Hadde den bare overgått forventningene mine, bare gitt meg det lille ekstra som litt mer konsentrasjon på noen av smakene, så hadde det vært toppers. Dette er terrasse og strandvinen vår. Oh yeah!

Karakter: B

DSCF4185Pflüger Buntsandstein Riesling 2013
Ja, enda en riesling fra Tyskland. Jeg vet, men det pleier å være godt. Attpåtil så lengtet jeg etter å oppdage en ny allsidig riesling til oss, gjerne med et litt kult utseende også. For å ikke snakke om at vi har kanskje funnet vår vin til skalldyrplatå.
Pris:
136, 30 kroner.
Druer:
Riesling, 100 prosent.
Farge & Lukt:
Gyllen farge. Mineralsk, minner litt om skifer og grønt eple.
Smak:
Grønt eple på smak med noe mineralsk der. Slank og deilig kropp. Fin friskhet og fast syre med god lengde.
Konklusjon:
Ja, den leverer den altså. Ikke noe stress der heller. Typisk tørr riesling som man får fra Pfalz som snakker bra struktur, syre og smak. Dette er fint til fisk stekt på skinnet sitt, kreps, scampi og reker. Mmm, ferien kan ikke komme for tidlig. Så vi har her en sikker riesling, mangler det lille ekstra, en liten wow-faktor, ellers verd prisen.

Karakter: B

Willian Engvig«Vin-nerden» handler naturlig nok om vin, og spaltisten, William Bakke Engvig, skriver nyttige vin-anbefalinger med fargerike beskrivelser.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here