Anine Klepp går av som StOr-leder

0

Etter ett år som leder av Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr) gir Klepp stafettpinnen videre, men erfaringene og de gode minnene tar hun med seg videre.

Tekst og foto: Pernille Sivesind Thomsen.

Juli 2015 tok Klepp over lederstillingen etter daværende StOR-leder Amund Thomassen, som nå er valgt inn som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon fra første juli.
– Dette året har vært alt annet enn jeg så for meg. Da jeg først ble valgt hadde jeg et inntrykk av at du som StOr-leder måtte ha kontroll på alt og vite alt på forhånd, men det er jo ikke sånn. Det har vært utfordrende, spennende og veldig lærerikt. Et veldig morsomt år som jeg kommer til å se tilbake på med mange gode minner, forteller Klepp.

Privilegert arbeidsutvalg
Det har skjedd mye det siste året. UiS har fått døgnåpent bibliotek, det har blitt opprettet et skriveverksted for studenter og det har blitt gjort et forlik om opptrapping til elleve måneders studiestøtte. Arbeidsutvalget, som består av leder og to nestledere i StOr, har jobbet hardt med å få gjennomført saker.
– Vi har vært privilegert ved at vi hatt veldig mange gjennomslag i vår periode, men det er ikke nødvendigvis bare vår fortjeneste. Selv om vi har fått til mye er det mange andre før oss som har jobbet hardt, så har vi fått lov til å høste av det. Det var vært veldig kult! Det har også vært mye satsing på digital eksamen og det har blitt opprettet et verdiskapningsforum, som er første steg mot praksis i disiplinfag, sier Klepp.

Det StOr-lederen syns har vært noe av det mest utfordrende har vært å engasjere studentene.
– Det har vært utfordrende å engasjere studentene, men jeg føler vi har fått et veldig engasjert studentparlament i år som har vært utrolig gode i valgkampen. Det er synd at vi ikke slo valgrekorden, selv om det var veldig nære. Jeg håper at neste arbeidsutvalg klarer å få studentstemmene opp på 20 prosent, slik vi har satt oss som mål, sier Klepp.

«Hun er en inkluderende person som ser de rundt seg. I tillegg er hun flink til å holde i trådene og sørge for at ting blir gjort i tide, det er en viktig egenskap», Magne Bartlett, nestleder for utdanning i StOR.

Fra Klepp sitt perspektiv har også én annen ting vært utfordrende dette året.
– Jeg har ikke hatt sånn type lederansvar tidligere, og det har vært utfordrende å vite hvordan jeg skal lede en klar og tydelig vei. Målet kan være likt, men veien dit kan være veldig kronglete. Man må ta ting kjapt og på sparket, og svare på vanskelig spørsmål, sier hun.

Likevel virker det som om Klepp har fått tak på lederstillingen.
– Jeg føler jeg er ganske diplomatisk, og jeg har aldri brukt ord som «det er jeg som er leder». Det er viktig for meg å høre hva de andre har å si, selv om vi ikke nødvendigvis er enige i alt – det har blitt noen hete diskusjoner innimellom. Men jeg har prøvd å være et slag lim i arbeidsutvalget. Utad fremstår jeg kanskje mer som et kontrollorgan, eller som en vaktbikkje, sier Klepp.

Nestleder for utdanning, Magne Bartlett, forteller at det har vært kjekt å jobbe med Anine.
– Hun er en inkluderende person som ser de rundt seg. I tillegg er hun flink til å holde i trådene og sørge for at ting blir gjort i tide, det er en viktig egenskap. Anine har vært en god leder, spesielt på kontoret. Vi har hatt et miljø preget av raushet og humor, også liker hun veldig godt å dele ting om livet sitt. Det er jo positivt i den forstand at man blir fort kjent med henne, og negativt i den forstand at det kan bli litt mye trivielle ting som deles, forteller han.

Lært mye om seg selv
Klepp forteller at hun har lært utrolig mye som StOr-leder, og har fått en stor innsikt og kunnskap om universitet- og høyskolesektoren. Men mest av alt har hun lært mye om seg selv.
– Jeg har lært at jeg får til ting jeg ikke trodde jeg skulle få til, og at jeg ikke nødvendigvis behøver å legge all energien min inn i et prosjekt for at det skal bli perfekt. Jeg har vokst veldig på det, og blitt tryggere på meg selv som person. Også har jeg lært hvordan det er å jobbe med tre andre (to nestlederne og organisasjonskonsulenten i StOr) som ikke nødvendigvis tenker likt som meg. Det har vært veldig bra for min læringskurve å få inn andres perspektiver, forteller Klepp.

«I starten ble jeg kjempenervøs hvis jeg skulle snakke med journalister. Jeg har redd for å si noe som gikk imot StOrs politikk eller virkelig drite på draget, men etter hvert tenkte jeg ikke så mye over det», Anine Klepp, StOr-leder.

I starten syns StOr-lederen det var ekkelt å være så synlig og skulle være den som tok seg av kontakten med medier.
– Jeg er fortsatt ikke vant med at så mange vet hvem jeg er, men jeg har jo merket at mange vet det. Det har vært litt rart, for jeg vil jo gjerne bli kjent med de på samme måte som de vil bli kjent med meg. I starten ble jeg kjempenervøs hvis jeg skulle snakke med journalister. Jeg har redd for å si noe som gikk imot StOrs politikk eller virkelig drite på draget, men etter hvert tenkte jeg ikke så mye over det. Det er viktig å tenke at det ikke er du personlig som er synlig, men det er du som er synlig på vegne av StOr. Da er det ikke så skummelt lenger, sier hun.

Ønsker å bli på UiS
Nå ønsker Klepp å bli student igjen, og håper at hun kommer inn på master i samfunnssikkerhet her på UiS. Hun har også flere baller i luften.
– Jeg blir ett år til i sentralstyret i Norsk Studentorganisasjon, og jeg har blitt valgt inn som studentrepresentant i universitetsstyret, forteller hun.

Hun forteller at hun kommer til å savne gjengen hun har jobber med, og alle arrangementene og turene hun har fått være med på.
– Jeg kommer også til å savne å drive med studentpolitikk og organisasjon på heltid, forteller hun.

Klepp ønsker å gå av i stillingen for å fortsette med studiene sine.
– Det er selvfølgelig trist, men det skal bli litt godt også, sier hun.

Har du noen tips til din arvtager?
– Planlegg tidlig og bruk de månedene du har på sommeren til virkelig å planlegge. Det har vært helt avgjørende for meg. Det er veldig sjeldent at det ikke skjer noe her, så lag årshjul og ha klare planer på hva som kommer. En del ting vet du kommer hvert år, som studentparlamentsvalget. Da kan du være klar tidlig til det, for eksempel. Og aldri vær redd for å spørre om hjelp! Sier hun.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here