Leder: Ett år blir til to

0

Tekst: Pernille Sivesind Thomsen. Foto: Christer Ulseth

Nå har det snart gått ett år siden jeg tok over som ansvarlig redaktør. Det har vært et hektisk, spennende, stressende og veldig lærerikt. Det har på ingen måte vært problemfritt, og mye av året har gått til å rydde opp i SmiS. Det har skjedd mange endringer i organisasjonen de siste årene, og da må vi tilpasse oss dette. Det har vært et omfattende arbeid, både det å tenke annerledes enn før, men også det å endre alt det administrative slik at vi kan drive organisasjonen videre fremover.

Mindre penger, mindre folk og mer å gjøre er en kombinasjon som i begynnelsen virket umulig. Likevel har vi fått det til. Vi har hatt et godt styre i SmiS som har kverulert, diskutert og idemyldret til tusen, og som har vært aktive og engasjerte i organisasjonen. Vi har kastet rundt ideer i redaksjonen siden starten, og prøver hele tiden å komme på nye ting som kan gjøre avisen bedre.

«Både redaktør, grafikerne og jeg fortsetter i stillingene våre til høsten, og vi håper at det kan føre til at vi får til enda mer enn før»

Dessverre har fartdumpene i prosessen vært såpass store at det har vært vanskelig å få til alt. Her går det ikke på engasjement og ideer – det går på kapasitet. Vi vil så gjerne få til alt, men virkeligheten med økonomi og ressurser har bremset oss. Nå har vi lært oss hvordan vi skal tilpasse oss situasjonen slik den er i dag, og slik den kommer til å være fremover. Det er mindre penger og mindre folk, og da må vi finne løsninger som fungerer i takt med det. Dette året har mye ramlet på plass, og vi står mye sterkere og mer stabilt enn før. Rammene rundt SmiS er styrket, slik at vi ikke behøver å bruke så mye tid på administrative oppgaver, men heller fokusere på det vi har lyst til – å være best mulig for studentene.

Kontinuerligtet har vært et problem i SmiS, da alle stillingene i organisasjonen byttes ut en gang i året eller oftere. Det virker som om det har ført til mangel på kontroll og oversikt innad, men nå blir det andre boller. Både redaktør, grafikerne og jeg (ansvarlig redaktør) fortsetter i stillingene våre til høsten, og vi håper at det kan føre til at vi får til enda mer enn før. Fra og med juni stepper et nytt styre inn i SmiS, med samme styreleder som før, og det er noe vi er veldig glade for.

Personlig både gruer og gleder jeg meg til å innta et nytt år som ansvarlig redaktør. Det er en tøff jobb å ha ansvaret for alt som skjer. Det er til tider litt for mye arbeid på én person, og jeg sitter ofte lange dager alene på kontoret. Likevel er jeg så glad i SmiS at det er vanskelig å gi slipp. Det er som å ha et barn – du tenker på det hele tiden, og selv om det er slitsomt til tider er du glad i det uansett. Dessuten er jeg så sta at jeg ikke gir meg før jeg får til det jeg vil, og det har kommet godt med dette året.

Denne utgaven er den siste før sommeren, og vi i redaksjonen tar en velfortjent sommerferie. Neste utgave kommer ut 24.august, og vi gleder oss til å starte igjen når vi er uthvilte og med nytt pågangsmot. Dette blir bra!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here