SiS bolig får 145 nye studentboliger

2
SAMSUNG

Kunnskapsdepartementet gir Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) tilskudd til å bygge 145 nye studentboliger. SiS fikk dermed innvilget midler til alle boligene de søkte om i år.

Tekst og foto: Pernille Sivesind Thomsen

SAMSUNG

145 boliger til: Det blir flere studentboliger i Stavanger i fremtiden. Bildet er av studentboligene i Madlamarkveien 6.

I 2016 gir regjeringen tilskudd til 2200 studenthybelenheter, over tusen boliger mer enn under forrige regjering. SiS søkte om midler til 145 nye bolig, og fikk midler til alle. 138 av disse er i Ugleveien og 6 er til studioleiligheter på campus.

Bygger for fremtiden
Både daglig leder i SiS bolig, Øyvind Lorentzen, og StOr-leder, Anine Klepp er fornøyde med tilskuddet.

– Dette setter vi stor pris på. Jeg tror det har noe å gjøre med at vi har vært rimelig kjappe med å realisere de tilskuddene vi har fått de siste årene, og at vi har gode støttespillere i form av Stortingspolitikere fra Rogaland, forteller Lorentzen.

– Det er veldig bra at det satses på Stavanger! Nå kommer vi litt nærmere målet om 20 prosent dekningsgrad, sier Klepp.

DSC_0144Klar for flere studenter: Daglig leder i SiS, Øystein Lorentzen mener at SiS må fortsette økningen av studentboliger i området, så lenge studenttallet øker.

SiS planlegger å bygge boliger blant annet i Ugleveien, på andre siden av Madlaveien. Der er det i dag to parkeringsplasser.

– Det er en relativt omfattende og komplisert reguleringsprosess. Vi er i dialog med kommunen og arkitekter, og håper på å ha første byggetrinn klart til august 2018. Men realistisk sett tror jeg at det vil drøye til 2019, sier Lorentzen.

Fortsatt ledige studentboliger
Daglig leder i SiS forteller at det per dag dato fortsatt er rundt 80 ledige studentboliger i Stavangerområdet, noe som utgjør cirka fem prosent av boligmassen.

– Det er ikke unaturlig at det er litt tomgang på vårparten, men det er flere ledige boliger nå enn det har vært de siste ti årene. Det er nok fordi vi hadde ferdigstilt 200 nye studentboliger i høst, samtidig som boligmarkedet gikk ned, sier Lorentzen.

Se også: Studentbolig på dagen?

Verken Lorentzen eller Klepp mener det er unødvendig å bygge flere studentboliger, selv om det fortsatt er mange ledige enheter.

DSC_0127Fornøyd: StOr-leder, Anine Klepp, er fornøyd med studentboligutdelingen i år.

– Det er en spesiell situasjon vi er i nå, og jeg tror ikke det kommer til å vedvare. Vi må tenke langsiktig, og sette prosjektene i gang, sier StOr-lederen.

– Vi må ligge i forkant og tenke langsiktig. Vi kan ikke vente og ikke gjøre noe. Det tar seg opp igjen og da må vi ha noe klart, sier daglig leder i SiS.

StOr og SiS har begge et mål om å ha en dekningsgrad på studentboliger på 20 prosent. Lorentzen forteller at tallet nå er 16 prosent, men når første byggetrinn er ferdigstilt vil dekningsgraden være 18,1 prosent, basert på dagens studenttall.

– Jeg håper vi når målet, men det er ikke sikkert at det målet vi har satt oss nå er riktig i fremtiden. Det vil være avhengig av den langsiktige utviklingen i leiemarkedet, studentenes ønsker og behov samt framtidige studieformer, forteller han.

Fikk ikke midler til rehabilitering
SiS søkte også om midler til rehabilitering av 158 enheter i Madlamarkveien, men dette fikk de ikke innvilget.

– Departementet har åpnet for søke om dette, og da gjør vi selvfølgelig det. Vi fikk det ikke, men jeg skjønner jo at de ønsker å prioritere at det bygges nye studentboliger. Det er studentsamskipnadens ansvar å holde byggene vedlike, og vi planlegger uansett å rehabilitere Madlamarkveien, sier Lorentzen.

Antall studentboliger tildelt andre studentsamskipnader
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus: 416
Studentsamskipnaden i Trondheim: 300
Studentsamskipnaden i Østfold: 156
Studentsamskipnaden i Hedmark: 117
Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge: 255
Studentsamskipnaden i Sogn og Fjordane: 10
Studentsamskipnaden i Molde: 13
Nord studentsamskipnad: 374
Norges arktiske studentsamskipnad: 370
Blindern studenterhjem: 44

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here