Tett oppgjør i finalekampen i Stavanger Studentliga

10

Høstens kamp om ligamestertittelen har vært hard for lagene i Stavanger Studentliga. I finalen kjempet MastØk/IndØk og BI om heder og ære i semesterets siste oppgjør.

Tekst og foto: Martin Evensen

Studentligaen høst 2015

Gruppespill
I pulje en blir GLU ubeseiret og går inn i sluttspillet som en av favorittene til å vinne ligaen. Vanvittig kamp om plassene bak, og til slutt ble det henholdsvis AKSEL, UiSI og Tappetårnet som sikret seg avansement til kvartfinalene. Verdt å merke seg er at vårens ligamestere Petro IL ikke kommer videre fra gruppespillet i en meget tøff Pulje 1. I tillegg til Petro IL går ikke LED og NHS videre.

I pulje to vinner BI samtlige av sine kamper og seiler med det opp som favoritt sammen med GLU. Bak følger MastØk/IndØk, samt ØSF og BIF som de to siste fra Pulje 2 som går videre til kvartfinalene. Nykommerne ISU og SMIS må sammen med SSFK se sluttspillet fra tribunen.

Kvartfinaler
AKSEL – ØSF: 1-0
MastØk/IndØk – UiSI: 4-0
GLU – BIF: 1-2
TT – BI: 1-2

AKSEL vinner sin kvartfinale i et ekstremt tett og nervepirrende oppgjør. MastØk/IndØk vinner kontrollert mot UiSI og viser nok en gang at de har skumle hensikter i årets sesong. BIF overrasker de fleste med å vinne mot vinneren av Pulje 1 GLU. BI sliter overraskende mye mot Tappetårnet men får til slutt halet i land en semifinaleplass.

Semifinaler
AKSEL – BI: 2-5
BIF – MastØk/IndØk: 1-2

Den største overraskelsen i år er AKSEL sin semifinaleplass. Laget som endte på plass åtte av elleve i fjor har virkelig hatt et Askeladd-eventyr i høst. Laget må likevel se seg slått av et godt BI-lag, men sikrer en meget sterk tredjeplass.

MastØk/IndØk vinner sin semifinale etter et mål like før slutt mot BIF, etter at BIF tok ledelsen 1-0 tidlig i første omgang. «Øksene» kjemper seg tilbake i kampen og drar til slutt det lengste strået i kampen om finaleplass.

AKSEL og BIF tar med det en tredjeplass i årets Stavanger Studentliga, mens MastØk/IndØk og BI skal kjempe om gull i finalen.

Finale
MastØk/IndØk – BI: 1-2 etter ekstraomganger, 1-1 etter full tid.

BI tar oppskriftsmessig ledelsen tidlig i første omgang, men «Øksene» kjemper seg tilbake og får utlignet i andre omgang. Stillingen står seg til full tid og høstens finale går dermed til ekstraomganger. Ekstraomgangene blir en vanvittig stillingskrig med sjanser til begge lag. Mot slutten av andre ekstraomgang er det imidlertid BI som skal vise seg å ville mest da de får kjempet inn vinnermålet. Stillingen blir med det 2-1 til BI som kan smykke seg med tittelen ligamester høsten 2015.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here