Karrieremuligheter og julestemning

0

Kanskje du som student møter du din neste eller til og med din første arbeidsgiver på årets studenttreff? 21. desember rigges det til på Clarion Hotel Stavanger for studenter på UiS og studenter som kommer hjem på juleferie, for at de skal få kjennskap til karrieremuligheter som finnes i regionen, knytte kontakter og selvsagt ha en hyggelig dag rett før jul.

Studenttreffet web

Tekst: Mia Langås Flåta
Foto: Greater Stavanger 

For åttende året på rad blir Studenttreffet i Stavanger arrangert av Greater Stavanger, i samarbeid med Universitetet i Stavanger, ANSA og Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

– Målet med treffet er at studenter fra og i Stavanger-regionen skal få et innblikk i hvilke karrieremuligheter som finnes i regionen, knytte kontakter og selvsagt at det skal være en hyggelig møteplass rett før jul, forteller Camilla Lunde, mulighetsutvikler i Greater Stavanger.

camillaMulighetsutvikler i Greater Stavanger: Camilla Lunde

Arrangementet blir alltid holdt rett før jul slik at studenter som kommer hjem på juleferie også kan delta. Bedrifter fra forskjellige bransjer og kommuner kommer for å treffe studentene. I fjor var det cirka 200 studenter som tok turen.
– Evalueringene vi har kjørt etter tidligere arrangementer, har vist at både studenter og bedrifter ønsker mer tid til mingling. I år vil det derfor være enda mer tid til dette, sier Lunde.

Møter fremtidige arbeidsgivere 
På Studenttreffet vil varaordfører i Rogaland Fylkeskommune, Marianne Chesak, vil ønske alle velkommen. Øivin Robberstad fra Right Management vil fortelle studentene hvordan man kan markedsføre CV’en gjennom sosiale medier, mens NAV vil gi et innblikk i hvilke bransjer som rekrutterer i Stavanger-regionen. I tillegg får studentene treffe mange spennende bedrifter og kommuner fra regionen.

Bilde-KRH-farge_fullwidthAdministrerende direktør i Greater Stavanger: Kristin Reitan Husebø

– Vi håper en slik arena kan føre til at flere studenter som studerer utenbys eller utenlands vender tilbake til regionen etter endt studie, sier administrerende direktør i Greater Stavanger, Kristin Reitan Husebø.

Greater Stavanger er et koblingspunkt for næringsutvikling i Stavangerregionen. Det er 15 kommuner og Rogaland fylkeskommune som utgjør partnerskapet, og selskapet er eid av Forus Næringspark.
-Vi jobber med miljøer innen forskning, offentlig sektor og næringsliv, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, med å legge forholdene best mulig til rette for langsiktig økonomisk vekst i regionen. Vårt mål er å fange opp muligheter, se aktørene og å gi god service. Greater Stavanger jobber for å skape arbeidsplasser i regionen.Våre verdier er å være åpen, energisk og nyskapende, sier Lunde.

Setter julestemning 

Bedriften Accenture var med på Studenttreffet i fjor og ser fordeler med å delta på treffet.
-Man får mulighet til å møte og komme i kontakt med flinke og ambisiøse studenter som studerer i utlandet og som vi ikke har anledning til å møte på andre karrieredager, sier Marte Tesaker, Management Consulting Analyst, i Accenture.

-I fjor hadde vi mange gode samtaler med studentene. Et vel gjennomført arrangement som setter julestemning rett før jul! I år håper vi på å komme i kontakt med spennende og aktuelle kandidater. I tillegg håper vi at studenter som er interessert i Accenture får bli bedre kjent med oss som selskap og alle mulighetene som finnes hos oss, sier Tesaker.

I år kommer blant annet Halliburton, Total E&P, SR-bank, IRIS, Stavanger Universitetssjukehus, Accenture og forskjellige kommuner til å ha stand.

Studenttreffet skal i år være 21. desember fra kl. 11.30 – 14.30 på Clarion Hotel Stavanger.
Påmelding og mer info finner du her: Studenttreffet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.