Deilige bartendere og sinte finansmenn på Backstage

1

Dyrehagen – en spalte om Stavangers natteliv: Backstage
Av Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen
Foto: instavanger.no

gallery4

Positivt: Alltid live-musikk, alltid god stemning, kjekke bartendere.
Negativt: En del snobbete menn i dress.
Toalettvurdering: Aldri kø, store båser med plass til to.
Klientell: Les anmeldelsen, avsnitt tre.

Åpningstider:

Søndag – torsdag: 23.00-03.00.

Fredag – lørdag: 22.00-03.00.
Aldersgrense: 23 år.


Cover
:

Søndag – torsdag: Gratis for studenter.

Fredag – lørdag: 150 kroner.

Øl: 69,-
Vin: 69,-

Karakter: B

Kvelden starter bra. På vei ned torgtrappene møter vi Gunn Elisabeth som leter etter adoptivforeldre til sin nyinnkjøpte bakte potet. Vi tar gledelig i mot. Gratis nattmat før kvelden i det hele tatt er i gang er ikke å forakte.

Med full mage og ny energi spankulerer vi inn på Backstage. Det er onsdag og heldigvis gratis inngang for en tynn studentlommebok. Så snart vi er innendørs møter vi Kaja (24). Hun er vanligvis ikke ute i ukedagene, men har en venninne på besøk fra Oslo. «Det var lite personer her til å begynne med. Det kom folk til slutt, men ikke alle snakker med alle», sier hun. Oslo-venninnen har også gjort noen observasjoner. «Hvite skinnstoler. Plastglass. Ukult!»

I ukedagene preges Backstage av mannfolk fra oljebransjen. Denne kvelden består stedet av 90 prosent mannfolk. Likevel har vi notert følgende i notatblokken: «Mye folk i tjueårene, men også noen på 40 pluss på gjennomreise. Også en del bransjefolk og stamgjester.» Litt av et mangfold denne kvelden, altså.

Det er Ole Alexander med band som står for musikken denne kvelden. Etter en brakende bra versjon av Månemannen klokken 02:35, stilner det derimot litt fra scenen. Er det nachspiel allerede? Likevel er dansegulvet fullt. Folk danser og hygger seg. Ved siden av Stine har det satt seg en halvkjekk kar. Han lener seg over henne og huker tak i hun som sitter på andre siden. «Vil du danse, eller?» snøvler han. Hun rister på hodet og ser vekk. Stine får ingen invitasjon og føler seg litt snytt. Så lener han seg inntil Stine og hun ser på han med forventningsfulle øyne. «Hva gjorde jeg galt? Hvorfor ville hun ikke danse?» I stedet for å svare, stjeler hun en slurk av ølen hans i mens han kikker bort et øyeblikk.

Det er en engasjert og dedikert gjeng bak baren. Bartenderne jobber for fullt selv om køen ikke er særlig lang. Vi blir ikke mindre imponert av at samtlige ser ut som Guds gave til kvinnen. Vi tar oss selv i å sitte litt for lenge og kun stirre. Vi vurderer nesten å bruke vår siste hundrelapp på en drink, bare for å få utveksle to-tre ord med en av dem.

Tone går utenfor for å trekke frisk luft ned i lungene. Etter litt setter en kort mann, med dress og hårvekst kun i ansiktet, seg ned overfor Stine. Han snakker pent og er høflig. Plutselig kommer en ildsint Tone løpende bort. «Hvorfor snakker du med han!?» Mannen blir med ett litt mindre, og kikker opp på Tone med dådyrøyne. De har tydeligvis hatt et aggressivt møte ute i luftegården. Tone flytter blikket på Stine. «Han sa at mennesker bare er tall!» Hun kikker på mannen. «Mener du at mennesker bare er tall!?»

Diskusjonen fortsetter til lysene skrus på og videre ut på gata. Til slutt får finansmannen nok, tar sitt slips og går. Ut i fra mørket stiger en mann på 190 centimeter. Han har lagt sin elsk på Tone og tilbyr henne en saftig pølse. Hun takker ja, og de går inn på Narvesen og bestiller to wiener i brød.

 

 

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here