Fremtidens studenter får 11 måneders studiestøtte

0

Budsjettvedtaket fra regjeringen og samarbeidspartiene har laget en plan for opptrapping av studielånet, slik at det fra 2017 blir lagt til én uke i året til studiestøtten frem til 2020. Drømmen om 11 måneders studiestøtte ser dermed ut til å komme i oppfyllelse.

DSC_0079Fornøyde: Magne Bartlett (nestleder), Anine Klepp (leder) og Johannes Nordrum Bratberg (nestleder) fra StOr feirer 11 måndersplanen sammen med studetene.

Tekst og foto: Pernille Sivesind Thomsen.

En pressemelding fra Norsk Studentorganisasjon (NSO)forteller at deres krav til statsbudsjettet om at studiestøtten skal være fordelt over 11 måneder nå har blitt innfridd, og leder av organisasjonen Therese Eia Leøen, er svært fornøyd med utfallet.

– Studentbevegelsen har kjempet for en økning i lengde og omfang i lang tid. Dette betyr at studentene endelig har fått gjennomslag for 11 måneder studiestøtte. At det nå legges frem en konkret plan med et oppstartstidspunkt betyr mye, sier leder av Norsk Studentorganisasjon (SNO), Therese Eia Lerøen.

Stavangerstudentene feirer
Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr) inviterte til kakefest på Studentenes Hus for å feire begivenheten. Kakene forsvant på under et kvarter. Det er tydelig at studentene var ivrige på å celebrere den gode nyheten.

– Det var en stor overraskelse at det nå ble lagt en konkret plan for å få 11 måneders studiestøtte. Det er en fantastisk god nyhet for student-Norge, sier StOr-leder Anine Klepp.

Hun forteller at dette er noe StOr har jobbet med og at å utvide studiestøtten var blant budsjettkravene de hadde.

– Nå er vi på god vei, og vi er ett steg nærmere å realisere målet om heltidsstudenten, forteller Klepp.

Fem millioner til psykiske helse
Pressemeldingen forteller også at regjeringen og samarbeidspartiene satser på studentenes psykiske helse ved å gi fem millioner øremerkede kroner til dette. Studentenes helse- og trivselsundersøkelse viser at en av fem studenter sliter med psykiske plager, og StOr leder Anine Klepp har tidligere uttalt seg at dette er en bekymring. I høst arrangerte StOr og studentpresten et arrangement på Verdensdagen for psykisk helse for å oppfordre til åpenhet rundt temaet.

– Dette er et veldig godt tilskudd som jeg er utrolig glad for. Vi har hatt fokus på studententes psykiske helse i år og er veldig fornøyde med satsingen på dette området, sier Klepp.

Flere studentboliger
Regjeringen og samarbeidspartiene har også budsjettert 2200 nye studentboliger, som ligger 800 boliger under NSOs krav til budsjettet. Men flere studentboliger blir det.

– Antallet har økt de siste årene, og det er bra. I fjor fikk vi 2000 studentboliger på denne tiden, og i revidert budsjett fikk vi 2200 – det begynner å nærme seg målet, sier Klepp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.