Hysterisk alvorlig!

0

DSC00092

Tekst: Mathias Nyman Mortensen 
Foto: Mia Langås Flåta

Det er en gledefylt stemning i salen på Stavangeren i Stavanger sentrum, denne lørdagskvelden i november. Else Kåss Furuseth gjester byen med sin forestilling ”kondolerer”.

Else entrer scenen i full applaus fra publikum i det hun presenterer seg selv.

Publikum har forstått at “det er lov å være blid” med Else, men det er ikke akkurat blide ting hun er her for å snakke om. Likevel tar det ikke mange sekundene før publikum skrattler. Mange har sett Else Kåss Furuseth på TV-skjermen, men det kan ikke sammenliknes.

Klarere definisjon på galgenhumor skal man lete lenge etter.

Else snakker om sin oppvekst på Jessheim fra sitt eget optimistiske forvirrede perspektiv som 11 åring, da moren hennes tok selvmord. Man hører gråting i salen, og man blir preget av tristheten, men ikke lenge. Få sekunder senere tar Else på seg morens frakk og imiterer morens dans, publikum skrattler. Hun forteller oss hvordan hun lekte detektiv for å oppklare morens død, og hvordan broren hennes også tok selvmord.

Else tar opp tunge temaer, med ærlighet følsomhet og kjærlighet. Hun tar publikum med på opplevelsene sine, men samtidig finner hun humoren i alle de verste situasjoner. Klarere definisjon på galgenhumor skal man lete lenge etter. Hver nedtur ender med dobbel opptur og til tider, hylende latter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here