Brenner for god helse

0

Fysioterapistudentene Kristine Jahren og Stian Gilje hjelper andre til å få en sunn og aktiv hverdag gjennom gratis treningsgrupper.

DSC00827

Tekst og foto: Mia Langås Flåta

Kristine Jahren og Stian Gilje synes det er viktig å tenke over hva man spiser og mener at det indre er viktigere enn mange tror for å vedlikeholde en god helse.

– Vårt fokus ligger på riktig ernæring i en hektisk hverdag og spesielt i forhold til trening. Vi kan tilby gratis treningsgrupper der folk kan møte opp, trene, lære om ernæring, komme i bedre form og være sosiale, sier Gilje.

Det som er gøy er jo å se at folk kan komme i god form på kort tid

Paret bor for tiden i Nederland, hvor Jahren skriver bacheloroppgave og Gilje har begynt på sitt andre studieår innen fysioterapi. Men konseptet med gratis treningsgrupper er globalt slik at de kan jobbe både i Norge og Nederland.

– Jeg har planer om å starte på spesialisering i «sports nutrition», som også er rettet mot det treningsprosjektet vi jobber med nå. Det er jo selvfølgelig en baktanke om at jeg har lyst til å lære mer om ernæring generelt og i forhold til at jeg synes dette er spennende, sier Jahren.

Variert trening 

I Sandnes er det mulighet for å trene både mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. For ett år siden var det bare ett tilbud i byen, men da det bikket 100 stykker på trening kom tilbudet også til andre deler av Rogaland, som Stavanger, Tjelta, Ålgård og Oltedal. Det tilbys både barseltrening, løpegrupper, sirkeltrening og ernæringsforedrag.

– I forhold til treningene så er det informasjonsmøter hvor man forteller om ernæring og planen videre de neste fire ukene. Der kan man da velge om man vil trene en gang i uka, eller om man vil være med på trening to dager i uken i hver i av de fire ukene. Så man står veldig fritt, sier Jahren.

DSC00823

Begge er selvstendige «Herbalife»-distrubutører. «Herbalife» er et ledende ernæringsselskap som veileder folk innen ernæring, fysisk aktivitet og kosthold. Stian Gilje er fra Sandnes og har vært aktiv innen «Herbalife» i fem år, og slik fikk også samboeren Kristine Jahren interessen. Hun startet i 2012.

– Nå er «Herbalife» slik at vi følger opp andre, men før så var det mer at vi brukte produktene i forbindelse med trening, det er jo det fortsatt, men nå er det også mer i bruk i forhold til studiet for å holde konsentrasjonen og energinivået oppe. Det blir ofte rett fra trening og til skolen, og for å klare og mestre det så bruker jo vi ernæringsrike måltider for at kroppen skal fungere skikkelig, sier Jahren.

Inspirasjonsside på facebook

Det er i løpet av det siste året at rogalendingene har fått øynene opp for «Herbalife». Men det startet opprinnelig i USA for rundt 35 år siden. Gilje og Jahren har nå 80 medlemmer på deres Facebook-side «Wellness Coach Stian and Kristine». Der holder de kontakt med medlemmene og gir dem motivasjon.

– Siden er ment som en inspirasjonskilde for å få folk aktive, til å diskutere og tenke igjennom de temaene vi legger ut og få fokus på trening og ernæring, forteller Jahren.

DSC00815

Paret mener at fokuset ikke skal være på pengene man kan tjene på dette, ved for eksempel å markedsføre produktene. Det mener de kun er en bonus.

– Det som er gøy er jo å se at folk kan komme i god form på kort tid, sier Gilje.

– Vi har lyst til å hjelpe ennå flere, avslutter Jahren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here