Spiderman mister hjemmet

0

99

femFilm: 99 Homes
Regi: Ramin Bahrani
Skuespillere:
Andrew Garfield, Michael Shannon, Laura Dern
Sjanger: Drama
Varighet:
112 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

«Vi i Norge har det utrolig bra» var det første jeg skrev i notatene mens jeg så 99 Homes. Uansett oljekrise, vi trenger ikke å bekymre oss for å miste våre hjem på grunn av en økonomisk kollaps. «Ikke bli emosjonell om eiendomsmegling» sier en av hovedkarakterene i filmen, for han betyr eiendom bare penger, for alle andre betyr det hjem. Det er ikke noe mer personlig man kan miste enn ens hjem.

Andrew Garfield spiller konstruksjonsarbeideren, Dennis Nash. Da han mister jobben på grunn av eiendomskrisen, får han besøk av eiendomsmegler Rick Carver (Michael Shannon) og to politimenn. De sier at Dennis og mora hans, Lynn har bare to minutter på å få pakket alle sine eiendeler og forlate huset. Etter å bli kastet ut, flytter Dennis med sin sønn og hans mor til et motell. Nå må Dennis jobbe for den grådige Carver for å få tilbake hjemmet familien hans hadde bodd i, i mange år. Hvor dypt inni eiendomsmeglingsverden er Dennis villig til å gå for å få hjemmet sitt tilbake?

Regissøren Ramin Bahrani skaper en veldig bra atmosfære med hjelp av filmmusikken som føles mer som en thriller enn et drama. Man tenker at noe ille kommer til å skje hvert andre minutt, selv om de bare snaker om lån og eiendomsmegling. De beste scenene i filmen kommer da folk blir kaster ut av sine hjem, fordi du ser hvor bra Andrew Garfield og Michael Shannon jobber med motspillerne. Du føler lidelse og desperasjon da folk kastes ut som om du selv er på stedet. Filmen behandler også «skurken» veldig bra, fordi selv om du begynner å hate Rick Carver, kommer du til å forstå at verden skaper slike mennesker i slike situasjoner, «it’s just business».

Med storslått skuespill fra Garfield og Shannon, og et nervepirrende manus er 99 Homes en underholdende og spennende film som har noen likhetstrekk med The Pursuit of Happyness og Wall Street.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here