Jack Sparrow som krimlord

0

black

FireFilm: Black Mass
Regi: Scott Cooper
Skuespillere:
Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch
Sjanger: Mafiafilm
Varighet: 122 minutter

Anmeldt av Rafael Motamayor

De siste årene har den irske mafiaen blitt mer fremtredende i film enn den italienske mafiaen. Filmen Black Mass tar fordel av dette ved å vise den sanne historien bak en av de mest kjente krimlorder i Boston, James «Whitey» Bulger. Black Mass kommer til å føles litt kjent for publikum, siden Whitey Bulger var inspirasjonen bak Frank Costello fra filmen The Departed, spilt av Jack Nicholson i 2006.

James «Whitey» Bulger var en ordinær irskgangster fra Boston på 70-tallet. En gammel barndomsvenn som nå jobber med FBI møter James igjen etter mange år. Han overtaler James til å samarbeide med FBI for å eliminere den italienske mafiaen, men James vil ha fordeler av avtalen og vil bli den mest fryktede gangsteren i Boston. Filmen følger Whiteys reise til toppen, og hvordan forholdet mellom han og FBI utviklet seg gjennom årene.

Filmen gjør en utrolig stor feil. For å være en film om historien bak Bostons største gangster, ser vi ingenting om hvordan James bestemmer seg for å bli kriminell. Vi lærer heller ikke hvordan broren til James, Billy (Cumberbatch) ble politiker i stedet for en gangster. Vi lærer mest om Connolly (Edgerton), James sin allierte i FBI, enn om selve James. Filmen kunne ha fungert bedre som en tv-serie.

Det som redder filmen er dens utrolig gode skuespillerne. Publikum kommer til å si «Oi, det er han fra den filmen/serien» ganske ofte gjennom Black Mass. Alle fra Kevin Bacon til Adam Scott. Men dette er fullstendig Johnny Depps film. Hans rolle som James «Whitey» Bulger er en av de beste i hans karriere. Han er fryktelig, men ikke overdrevet. I hver eneste scene han er med i, setter man seg på kanten av kinosetet. Det samme skjer med James allierte i FBI, John Connolly. Han er veldig god til å vise en mann så egosentrisk at han er villig til å skape en ny krimlord bare for å tjene litt penger på siden. Selv om det er mange gode skuespillere i filmen, ser vi desverre ikke mye av dem. Benedict Cumberbatch, som spiller broren til James, er nesten ikke med i filmen selv om hans rollefigur er viktig i James liv.

Alt i alt blir ikke Black Mass den neste Gudfaren, selv om begge har en ganske lik visuell stil som er veldig imponerende. Men Johnny Depps utrolig rolle som James «Whitey» Bulger gjør filmen verdt å se, i tillegg til å være en Oscar-verdig rolle. Helt seriøst, Depp må minst få en nominasjon neste år.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here