Den beste konsertopplevelsen

0

ingvild
Av Ingvild Tjøstheim Steinsland

Det vil selvfølgelig alltid være uenighet om hvilken konsertopplevelse som er den beste. Det er ikke nødvendigvis kvaliteten på musikken det går på hvis du skal velge en favoritt. Om du kjenner til musikerne, kan sangene utenat, det er et bra lysshow, du står ved siden av en kjekk gutt eller om ølet er billig, spiller også inn. Noen ganger er det de konsertene hvor vokalisten sprekker, trommeslageren mister trommestikka og bassisten ryker en streng som er de beste.

Jeg mener at det å stå midt i en folkemengde der du nesten ikke kan bevege deg, masse mobiler i veien og hyling er en del av stemningen, men jeg må si jeg skjønner poenget til de som aldri ville satt en fot inn på et sånt sted. Det blir ikke bedre enn man gjør det til selv sies det. Her har dere i hvert fall mine tips til hvordan dere kan gjøre det beste ut av en konsert:

1. Få med deg oppvarmingsbandet.
Noen av mine yndlingsband oppdaget jeg fordi jeg kom tidlig til konserter. Oppvarmingsbandene er jo ofte like gode, de er bare ikke kjente nok til å ha sin egen konsert enda. En time med litt ny musikk er bedre enn ennå et lag med sminke.

2. Hvis du vil drikke deg drita, så for all del gjør det, men la nå de stakkars musikkinteresserte menneskene som faktisk bryr seg om musikken få være i fred. Det finnes ingenting verre enn den fyren som prøver å starte en «moshpit» på en popkonsert. Ja, jeg snakker av erfaring.

3. Alltid ta med ørepropper.
De hylende jentene er alltid der, en eller annen plass i lokalet.

4. Ikke ta på deg altfor korte skjørt
Artistene kommer til å be deg om å hoppe, og du kommer til å gjøre det, sånn er det bare. Korte, stramme skjørt som glir opp pluss hopping er aldri en god kombinasjon.

5. Husk å spise før du kommer.
For noen av oss er konsertene de hardeste treningsøktene vi har i løpet av ett år. Enten du skal «headbange», hoppe opp og ned, rave, danse eller hva enn folk gjør på konsert, så tar det på i lengden. Greit å ha energi i kroppen.

6. Ikke ha for høye forventinger.
Med musikk, som alt annet, handler det mye om gode og dårlige dager. Det er vanskelig å si på forhånd om konserten du er på vei til blir den beste eller dårligste du har vært på.

7. Ikke gi fra deg plassen din.
Du kom dit først, så det er din plass. Bare fordi noen er fullere og mer uhøflig enn deg, betyr ikke det at de fortjener å stå lenger framme.

8. Aldri start en applaus.
Dette er kanskje mitt viktigste tips. Du kan aldri vite sikkert om sangen er slutt eller ikke. Flere og flere artister legger inn unaturlige og lange pauser i sangene sine. På klassiske konserter er det så mange regler for klapping at selv erfarne musikere kan bli usikre. Bare ikke ta sjansen, OK?

Alt i alt: få med deg så mange konserter du har tid til og stipendet ditt tillater. Er konserten en katastrofe så får du i det minste en god historie ut av det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here