Fornøyde med årets studentvalg

0

Fredag 30.oktober ble det klart hvilke representanter som fikk sitte i Studentparlamentet. Med 32 prosent av stemmene gikk Moderat liste igjen av som årets valgvinner. Til tross for en laber valgdeltakelse, var både kandidater og StOr fornøyde med årets valg.

DSC_0028-1

Tekst og foto: Anette Larsen

– Jeg er utrolig fornøyd. Å få så mange prosent av stemmene er veldig viktig for oss, med tanke på at vi nå skal inn i Studentparlamentet for å legge fram våre saker, sier Marit Hovden, representant for Moderat liste.

Hovden stilte til valg for andre gang, og begge årene var det hun som fikk flest personstemmer.

– Det synes jeg er veldig bra, og det betyr mye at så mange stemmer på meg. Det har vært et veldig morsomt valg, og Moderat liste vil nå arbeide med å få gjennom vårt program, sier hun.

Sammen med resten av kandidatene hos Moderat liste, feiret hun valgresultatene med champagne, skåling og jubel, etter at listen ble erklært som årets valgvinner.

Fornøyd med oppslutningen

Studentvalget pågikk fra 19.oktober til 30.oktober. 19 plasser i Studentparlamentet skulle fylles, og de som sitter her representerer studentene i det øverste demokratiske studentorganet ved Universitetet i Stavanger. Resultatene fra årets valg ble lagt frem under fredagens valgvake på Studentenes hus.

– Mange studenter har latt seg engasjere. Det har vært et godt valg, og dere bør være fornøyde med dere selv, sa Johannes Nordrum Bratberg, nestleder i StOr, fra scenen da valgresultatene ble lagt fram. Bratberg roste særlig nykommeren Miljølisten for deres innsats.

Før årets valg hadde StOr satt seg et mål om en oppslutning på 20 prosent. Det målet ble ikke nådd, ettersom kun 13,2 prosent av studentene avga sin stemme. StOr-leder Anine Klepp ser seg likevel fornøyd med valget.

– Jeg synes det har vært et veldig bra valg, med engasjerte listemedlemmer og blant annet felles stand for å informere om valget. Det er absolutt ingenting å si på innsatsen hos kandidatene, sier Klepp.

DSC_0015-1

– Viktig å synliggjøre valget

Selv om oppslutningen rundt valget ikke ble slik de hadde håpet på, legger Klepp likevel til at hun mener det ble et bra valg.

– Hvis vi sammenligner med fjorårets valg, har oppslutningen økt betraktelig med om lag tre prosent. Generelt sett vet vi at deltakelsen rundt Studentvalg i hele landet er lav, men å se at vi har hatt en økning er absolutt positivt.

Klepp tror at det å være tidligere frampå og å synliggjøre hva Studentparlamentet er, er viktig for å øke valgdeltakelsen blant studenter.

– Det er mange som ikke vet hva Studentvalget er eller hvorfor vi gjør dette. Derfor er det viktig å synliggjøre studentparlamentet for å gjøre det kjent, slik at flere studenter får muligheten til å delta, sier StOr-lederen.

– Litt surt

I år var det seks lister som stilte til valg: Den Multikulturelle liste, Moderat liste, Liberal liste, Sosialdemokratisk liste, Miljølisten og International Student Union (ISU).

– Akkurat nå føles valget litt surt. De siste ukene har vært veldig morsomme, men vi skulle ønske at vi fikk inn flere representanter. Jeg er likevel fornøyd, sier Jørgen Sjøberg, leder av Sosialdemokratisk liste.

De endte opp med å få inn tre representanter, én mer enn i fjor. Også leder av Liberal liste, Sofie Birgitte Andersen, uttrykte at hun var fornøyd med valget. De klarte å holde stand og å beholde sine to representanter i Studentparlamentet. Nestbest under årets valg var ISU som fikk inn fire representanter.

– For oss er det et godt resultat, og det gir oss motivasjon når vi ser at vi får mange stemmer. Vi kommer nå til å jobbe hardere for å få enda flere representanter ved neste valg, sier listeleder Konstantinos Trantzas.

Resultater:
Moderat liste: 6 representanter
International Student Union(ISU): 4 representanter
Sosialdemokratisk liste: 3 representanter
Den Multikulturelle liste: 2
Liberal liste: 2
Miljølisten: 2
Antall stemmer avgitt: 1466 (13,2 prosent)

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here