MMA-hjørna

0

sid andersen mma
Av Sid Andersen

Den 3. oktober var det duket for the Ultimate Fighting Championship (UFC) 192 i Houston, Texas. I hovedkampen utfordret svenske Alexander Gustavsson den regjerende mesteren Daniel Cormier, en tidligere olympisk bryter med 17 seiere og ett tap innen MMA. Dette var svenskens andre sjanse på å ta beltet hjem til söta bror. Sist Gustavsson fikk tittelkamp endte det med tap for kontroversielle Jon Jones (nå suspendert) på enstemmig dommeravgjørelse.

Før UFC 192 var det mye fokus på størrelsesforskjellen mellom Cormier og Gustavsson. Svensken står hele 195 centimeter med et vingespenn på massive 2 meter. Til kontrast står mesteren 180 centimeter over bakken og har 1,8 meter i vingespenn. Nøkkelen til seier for svensken ville derfor være å holde avstanden og unngå brytingen til Cormier.

Allerede fra første runde satte Cormier et høyt tempo og presset svensken på bakfoten. Det tok ikke lang tid før mesteren dekket avstanden til Gustavsson og tok han ned. På gulvet fikk den olympiske bryteren inn flere gode slag før svensken kom seg på bena. Stående hadde Gustavsson mer suksess og landet flere gode slag gjennom hele kampen.

I andre runde fikk Gustavsson to av sine egne «takedowns» og la Cormier i bakken. Det var til liten nytte da Cormier raskt var oppe igjen og satte press på svensken. Når avstanden var dekket kom Cormier seg enkelt på innsiden. Fra clinchen landet mesteren utallige «uppercuts» som på et tidspunkt virket som å ha rystet Gustavsson. Sent i tredje runde landet Gustavsson et hardt kne og en venstre hånd i ansiktet til Cormier som sendte mesteren i bakken. Cormier kom seg derimot raskt på bena og gikk rett i «clinchen» og landet flere «uppercuts».

Etter 25 minutter med action gikk avgjørelsen til de tre dommerene, der to mot én mente Cormier vant kampen. Det ble dermed ikke noen Skandinavisk UFC-mester denne gang heller. Etter to strake UFC-tap blir det en lang vei tilbake for Gustavsson som nå har 16 seiere og fire tap i karrieren.

Videre i oktober skal norske Emil Weber Meek nok en gang ut i aksjon. Meek skal den 23. oktober møte finske Kai Puolakka i Helsinki. 27-åringen regnes som et av Norges største MMA-talenter og står med fem seiere og to tap. Med tap i sine to siste kamper trenger nordmannen dyrebart en seier i en sport der seiersrekken din betyr alt. Praise Odin!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here