Svingende bassriff og akkorder på stell

0

Plateaktuelle OnklP & De Fjerne Slektningene spiller på Folken i kveld. SmiS tok en prat med noen av gutta like før siste lydsjekk.

IMG_9542
Teskt: Stine Serigstad
Foto: Tone Helene Oskarsen 

Det er Åsmund Lande og Knut-Oscar Nymo fra Oslo Ess, og Pål ”OnklP” Tøien som har slengt seg ned i en sofa på Akvariet på Folken. Det er bare halvannet år siden de gav ut sin første singel sammen, og har siden har de gitt ut tre album sammen. Da er det ikke rart de kaller dette et overskuddsprosjekt.

– Vi har alle våre band og vår karriere som går bra på egenhånd, men med dette prosjektet kan vi bare bruke overskuddet vårt. Om jeg har en idé som ikke passer inn noe sted, så kan jeg bare kaste den inn i potten med gladgutta og plutselig så har vi etter eller annet. Vi er bare seks gutter som har det gøy fordi vi kan, sier Tøien.

Det er ikke tvil om at disse gutta har det gøy sammen. Fem rockere og én rapper gir oss mye bra musikk som skiller seg ut fra alt annet man hører om dagen.

Lærer mye av hverandre

Den ulike erfaringen deres har uten tvil kommet til nytte når de har laget musikk sammen.

– Jeg har lært masse. Masse! Jeg har alltid kunnet skrive tekster, men låtstruktur og hva som egentlig ligger bak det en hører, det er ting jeg ikke har fått med meg tidligere. Jeg har vokst som person og som låtskriver. Nå er jeg ekte musiker som faktisk driver med musikk. Men jeg vet ikke hvor mye det er å lære fra en avdanka rapper da, sier en ydmyk Tøien i mens han lener seg litt tilbake i sofaen.

– Tidligere så visste vi akkurat hvor vokalen skulle gå, hver minste touch på melodien og akkordene måtte være sånn og sånn, mens med Pål så kan vi lage noe bare fordi vi har et bassriff som svinger. Det er det som er så kult med å jobbe med Pål, sier Lande og kikker bort på Tøien.

Med svingende bassriff og akkorder på stell turnerer de landet. Seks rocke-rappere som du ikke vil tulle med.

– Vi er seks mann og vi står for hva vi lager alle sammen. Så hvis du ikke liker det så må du ta det med hver og en av oss, sier Tøien med glimt i øyet.

Les hele intervjuet i neste utgave av SmiS-avisa.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here