James Bond: Spectre

0

daniel-craig-james-bond-spectre
FireFilm:
James Bond: Spectre
Regi: Sam Mendes
Skuespillere: Daniel Craig, Lea Seydoux, Christoph Waltz, Dave Bautista, Ralph Fiennes
Sjanger: Action
Varighet: 148 min

Anmeldt av Steffen Kristiansen 

I den nyeste installasjonen av James Bond ser vi nok en gang Daniel Craig ta på seg rollen som agent-007 i en historie som graver mer inn i Bonds fortid, nok en gang under regi av Sam Mendes (American Beauty, Skyfall). Denne gangen blir Bond sendt på et oppdrag som fører han til den onde organisasjonen Spectre, etter en melding fra den avdøde M. Fullstappet med alle de elementene du kan forvente fra en James Bond film, som slående actionscener, truende skurker, og ikke minst kvinnelige relasjoner.

Filmen starter sterkt, med nydelige lange tagninger, og en actionscene som overgår alt annet vi ser i resten av filmen. Daniel Craig har på dette punktet et godt tak om karakteren James Bond. Han er flink til å bringe frem den psykologiske smerten under det kalde, men sjarmerende ytre. Resten av skuespillerne gjør også en virkelig god jobb i filmen. Lea Seydoux (Blue is the warmest color, Grand Budapest Hotel) spiller den nyeste bond-piken Madeleine Swan, som skiller seg ut fra de fleste andre bond-pikene som har vært gjennom årene ved å ha en interessant bakgrunnshistorie som gjør det letere for publikum å kjøpe hennes forhold til Bond. Christoph Waltz (Django Unchained, Inglourios Bastards) spiller Bond-skurken Franz Oberhauser, som er I stand til å pine Bond psykologisk. Med smart dialog og en interessant bakgrunn, som knytter han til Bond, er dette en spennende karakter som vi dessverre ser alt for lite av. Som den fysisk truende skikkelsen har vi Mr. Hinx, spilt av Dave Bautista (Guardians of the Galaxy). Han er en mann som snakker med nevene, og er i stand til å sette Bond på vanskelige prøvelser som gir oss noen intense kampscener.

Filmen er visuelt sett nydelig å se på, med vakre landskap og store aspekter for de få jaktscenene som er i filmen, enten det er på bakken eller i luften. De fleste actionscenene i filmen er bra utført, med elementer som gjør at du kan føle spenningen og faktisk frykte for hovedpersonens liv. Dette er med et unntak av en svært ordinær biljakt, med merkverdig lite trafikk. Humoren i filmen er litt opp ned, noen av de diskre vitsene slår an, mens andre lar seg bli forbigått.

Den første halvdelen av filmen står absolutt til forventningene, med pulserende actionscener, god karakterutvikling, og et plott som interesserer og skaper undring. Halvveis inn i filmen begynner filmen å miste tempoet litt, og tar ikke skikkelig opp igjen før tredje akt. I mellom alt som foregår med Bond, har vi også et sideplott hvor britiske myndigheter skal avgjøre om 00-programmet skal legges ned og erstatte det med droner. Denne delen av historien kunne vi godt klart oss uten, ettersom det ikke blir utforsket noe særlig dypt, annet enn at det skal kunne kobles med resten av historien.

Spectre er absolutt en film jeg kan anbefale å sjekke ut. Det er en morsom filmopplevelse, som er både visuelt slående og tilbyr en del spenning. Den kunne godt vært litt kortere for å gi et bedre helhetsinntrykk, og kunne godt hatt mer Waltz.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here