Folkets favorittjente

0

Karoline Aspaas Kvinnesland er den første vinneren av «Det Nyes» konkurranse «ShapeUp-jenta». Hun ble stemt frem av det norske folk og gjennom stemmeperioden har hun gitt treningstips og øvelser, for at de som stemte skulle få noe igjen. Kvinnesland går nå andre året bachelor i utøvende dans ved Universitetet i Stavanger.

B_DSC4811

Tekst: Mia Langås Flåta
Foto: Lars K. Aalgaard

Kvinnesland er fra Karmøy men har bodd i Stavanger litt over ett år. Hun flyttet hit på grunn av dansestudiet.
– På den utdanningen jeg går synes jeg universitetet er utrolig flinke til å finne gode pedagoger og danselærere til oss. Vi får mye inspirasjon fra hele Europa gjennom alle danselærerne våre, og det er mye variasjon. Det er utrolig gøy og noe som jeg mener skiller seg ut fra de andre danseutdanningene i Norge, forteller hun

Valgte Stavanger
Når Kvinnesland skulle søke dansestudier var Universitetet i Stavanger hennes første og eneste valg.
– Universitetet i Stavanger var det rette stedet for meg, så jeg søkte og var så heldig at jeg kom inn. Det er så verdifullt og inspirerende, det som er i lille Stavanger. I min utdanning på Bjergsted skjer det ting hele tida. Jeg er veldig fornøyd med å gå her, sier hun.

Etter at bacheloren er fullført har hun planer om å ta ett år med pedagogikk.
– Jeg har planer om å bli danselærer etter jeg har fått tatt pedagogikken. Men foreløpig leker jeg lærer. Jeg jobber på «Step dansestudio», noe som er utrolig gøy. Jeg har fire- og femåringer som er så skjønne. Det er veldig gøy, forteller hun.

Forsidepike
«ShapeUp» er et treningsmagasin som blir gitt ut gjennom motebladet «Det Nye». Magasinet kommer ut i slutten av oktober og oppgavene som «ShapeUp-jente» er å pryde coveret på bladet, i tillegg til et intervju og et treningsprogram hun selv har laget.
– Hvis jeg er heldig får jeg bidra med å skrive noe eller ett eller annet videre, men det er jo langt mellom Oslo og Stavanger, så de er i tenkefasen på hva jeg kan brukes til, ler den sporty jenta.

25-åringen kom over konkurransen på Det Nyes nettside.
– Jeg har alltid fulgt med på blandet «ShapeUp» fordi det er et inspirerende treningsblad. «ShapeUp-jenta» var en helt ny ting og jeg leste kriteriene for å søke. Man måtte være et forbilde innen treing og helse, utstråle positiv energi og spre treningsglede, forteller dansestudenten.

B_DSC3403
Kvinnesland har danset hele livet og hadde relevant utdanning, derfor sendte hun inn en mail og fortalte om bakgrunnen sin og hva hun mente om trening og helse. «ShapeUp» valgte ut 26 av de 500 jentene som ble med i konkurransen. Avstemningen varte én måned, der folk kunne gi en stemme per dag. Deretter ble seks jenter valgt ut.
– Nei, jeg vant jo fordi jeg av en eller annen fantastisk grunn var folkets favoritt da, spøker Kvinnesland.

Hun forteller at under hele avstemningsperioden snakket hun med folk på Facebook og minnet folk på at du burde stemme.
– Jeg laget en gruppe på Facebook hvor jeg la ut et treningstips, eller en øvelse, hver dag gjennom hele stemmeperioden. Så det ble jo nesten to måneder med tips. Det er rundt 160 som liker siden, men vennene mine har jo delt dette rundt og hjulpet meg. Jeg ville ikke bare mase på at folk skulle stemme, men ville gi litt igjen. Jeg skapte litt liv og røre rundt konkurransen for å gjøre stemmingen til noe positivt, forteller 25-åringen.

Lite på byen
I Stavanger er Kvinnesland spesielt glad i Fargegata.
– Det er et veldig sjarmerende sted å sitte og drikke kaffe og bare kikke på folk. Det er generelt god stemning i den gata, smiler hun.

Men når det kommer til hvilket utested som er det beste i Stavanger svarer Karmøy-jenta lettere sjokkert.
– Oi, nå gikk det opp for meg at jeg er lite ute på byen. Jeg er egentlig glad i å feste, men jeg har ikke vært ute på byen i Stavanger en eneste gang siden jeg flytta hit. Jeg kjører kroppen så hardt, så i helgene må jeg komme meg til neste uke.

Etter litt betenkningstid forteller Kvinnesland at hun har vært  på Tango én gang.
– Det var etter en jubileumsmiddag, så jeg var egentlig bare oppe der og kikka før jeg dro hjem. Men er glad i å være sosial og ta en fest i blant altså, legger hun bekreftende til.

Fysioterapeut og PT
Dansestudenten er opprinnelig fra Karmøy men flyttet til Oslo da hun var 19 år for å studere. Hun utdannet seg til fysioterapeut ved Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA). I tillegg har hun en personlig trener-utdanning (PT) som hun tok i løpet av to sommermåneder.

BW_DSC3062

– Jeg får noen kurs-oppdrag på forskjellige arbeidsplasser om hvordan man skal holde seg sunn og sterk. Også har jeg et firma som heter «Helsekick» som gjør at jeg får tatt noen PT-timer ved siden av, men ellers får jeg ikke brukt den tidligere utdanningen min så mye akkurat nå. Å få jobb som PT her i Stavanger krever et minimum med timer, og det blir for mye i tillegg til det studiet jeg går på, forteller hun.

Når UiS-studenten har fri går tiden for det meste til annen type trening.
– Jeg er glad i å være på treningssenter, jogge, gå tur på fjellet, også elsker jeg å være sosial. Jeg går på kino eller har vennekvelder. Når jeg har lengre ferier reiser jeg. Da har jeg energi nok til storbyferie og drar på de turene jeg kan, sier 25-åringen.

B_DSC3218

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here