Det private markedet demper boligpresset på Studentsamskipnaden

0

Det private boligmarkedet har lettet på trykket for studenter som leter etter tak over hodet. Over 20 boliger eid av studentsamskipnaden står ledige – for første gang på flere tiår.

Øyvind Lorentzen og Claus Thorske (1)LEDIGE BOLIGER: Bomiljøkoordinator Claus Thorske og assisterende direktør i SiS Øyvind Lorentzen har færre studenter i studentboligene i høst.

Tekst: Sondre Åkesson Olsson
Foto: Tore Myrstad

På ett av studentblokkenes fellesrom sitter assisterende direktør i Studentsamskibnaden i Stavanger (SiS), Øyvind Lorentzen. Han merker godt at reaksjonene blant studenter på ventelistene er en annen dette høstsemesteret, enn det var i fjor.

– Før jublet studentene når vi ringte dem og sa vi hadde bolig til dem. I dag er det en mye mer reservert holdning, hvor studentene gjerne sier de vil vurdere en annen bolig først, sier Lorentzen.

Situasjonen slik den er i dag er et resultat av at Samskipnaden har fått ferdigstilt en del studentboliger, samtidig som at boligmarkedet i Stavanger har blitt mye billigere på leiefronten. Som konsekvens klarte SiS bolig ikke bare å gi alle boligtrengende studenter tak over hodet, men attpåtil ha noen leiligheter til overs.

– I all hovedsak er dette en god situasjon for studentene. De har gått fra en situasjon hvor de måtte ta til takke med den leiligheten de fikk, til å kunne finne den leiligheten som passer dem best, forteller han.

Naboløs
I blokk nummer fem ved Sørmarka på campus, bor Ole Fredrik Myrann. Han mangler en nabo i blokken, en parleilighet står tom. Ole Fredrik kom til Stavanger fra Kongsberg, for å studere til dataingeniør ved UiS.

Ole Fredrik Myrann (2)MANGLER NABOER: Ole Fredrik Myrann merker at det er mindre press på studentboligmarkedet.

– Det var litt strammere tider i fjor. Nå som prisene er lavere, har jeg gjort en overveielse for om jeg ville vurdere å flytte, men det er altfor praktisk å bo her, og det er akkurat så mye plass jeg trenger. Her bor jeg rett ved treningssenteret, ved universitetet, med ok bussforbindelse til både jobb og sentrum, sier studenten.

Studentbolig gror studentmiljø
Godt plassert i sofaen i fellesrommet sitter også Claus Thorske, han er bomiljøkoordinator for SiS bolig og er ansvarlig for å følge opp tilbakemeldingen SiS bolig får fra studentene.

– Alle som bor i våre leiligheter er studenter. Det er klart at dette gir god grobunn for et eget miljø. I tillegg legger vi veldig opp til dette, blant annet gjennom trivselsordninger. Studentene kan sammen søke om å motta trivelspenger for aktiviteter, det er ikke rare summen, men det er noe ekstra. Det er god aktivitet i fellesrommene, både felles matlaging og selvsagt om fredagskveldene, forklarer han.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here