To Hardys for prisen av en

0

Tom Hardy x2 i Legend

treFilm: Legend
Regi: Brian Helgeland
Skuespillere: Tom Hardy og Emily Browning
Sjanger: Krim/thriller/biografi

Anmeldt av Moten Feirud

Tom Hardy har de siste årene etablert seg som et av de større navnene i Hollywood. I filmen Legend, som baserer seg på ekte hendelser, spiller Hardy begge Kray-brødrene, Ronnie og Reggie. To gangstere som på 1950 og 60-tallet hadde som mål å herske over London.

Hendelsene er i overkant av 60 år gamle. Filmen ikler seg forrige århundres London med stil. Visuelt sett er det lite å utsette på. Og det er et miljø som kler Hardy godt. For det er Hardy som gjør denne filmen verdt og se.

En skal ikke kimse av skuespillerprestasjonen til Emily Browning som spiller Frances Shea, Reggie Krays kjæreste, eller resten av skuespillergalleriet for all del. Men uten Hardy ville dette vær en middelmådig film.

Plottet er nærmest fraværende, og filmen blir ofte kjedelig. Det er ofte lange seanser som ikke driver filmen fremover. Når det først skjer noe, som for eksempel eks da Kray-brødrene havner i klammeri med Londons andre store gjeng, kulminerer dette i en bar-slosskamp som er altfor kort.

Filmens sterkeste side er som sagt Hardy. Og en får virkelig en følelse av at Kray-brødrene er tvillinger og ikke spilt av samme person. Reggie Kray er kjekk, smart og på toppen av alt som foregår rundt seg. Ronnie Kray er åpent homofil, uforutsigbar og handler på pur instinkt. Det er rett og slett en imponerende prestasjon av Hardy.

Filmen har en narrativ, og den er fortalt av Reggies kjæreste Frances. Noe som for meg, virker som et inkonsekvent filmatisk grep. Filmen handler om Kray-brødrene, men denne vinklingen trekker historien mer mot Reggie. Noe som er synd siden Ronnie er vel så interessant. Og kanskje også bedre spilt.

Alt i alt er dette en film ekte Hardy-fans nok setter pris på. Men det blir dessverre for langt mellom de scenene som virkelig setter sitt preg på filmen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here