The Exploited på snarvisitt til Stavanger

0

Konsertanmeldelse: THE EXPLOITED

Ved en tilfeldighet kom det britiske punkbandet “The Exploited” til Checkpoint Charlie i Stavanger sentrum tirsdag 13.oktober.

Tekst og foto: Marit Worpvik og Ida Marie Lund Bratlien

DSC_0057 (1)

The Exploited er et punkband fra Skottland som har holdt på siden 1979. Bandet var opprinnelig på vei til Kina, da de ved en tilfeldighet måtte tilbringe en natt i Stavanger. Sånt blir det konsert av.

Presist klokken 23.00 satte bandet i gang, og fra første sekund ble publikum revet med. Med sanger som «Sex and violence» og «Punk’s not dead» klarte de å engasjere publikum stort. Stemningen ble bedre og bedre utover kvelden, og det er lite som tyder på at vokalist Watti Buchan, snart fyller 60 år. Konserten tiltrakk seg mennesker i alle aldere, men det var ingen tvil om at majoriteten matchet artistene på scenen, som blant annet rocket rød hanekam, langt hår, tatoveringer og skjegg.

DSC_0053
Den røffe stilen til Checkpoint Charlie passet perfekt. Med dempet belysning, mye øl og en akkurat stor nok scene var det topp stemning både på og foran scenen. Folk ropte og hoppet med. Hvis du aldri hadde opplevd å få slengt en meter hår i ansiktet ditt før konserten, har du garantert opplevd det nå. Dette er den femte gangen bandet spiller i Stavanger, men de klarer likevel å tiltrekke et ganske stort publikum på relativt kort varsel. En bra kveld for litt hverdagspunk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here