#nofilter til helvete og forbi

0

Kåseri SmiS #7

12124574_10156109892955626_849261908_o
Av Ida Marie Stokkelien

Jeg har aldri vært mer glad for at jeg har blitt hele (lol) 21 år i 2015. Etter noen flotte og forvirrende år i konstant hormonell ubalanse har jeg endelig blitt sikker i mitt eget skinn, eller hva man nå sier. Jeg klarer virkelig ikke å forstå hvordan jenter på femten år, fulle av mensen og usikkerhet, klarer å overleve uten å bli gærne. Jeg rakk akkurat å vokse opp fort nok til å kunne bli en hater på «likes» fremfor å være fengslet til dem. Dette skriver jeg vel og merke samtidig som jeg tenker «YES, over hundre likes på profilbildet mitt!» Oh lord.

Det finnes så mange ting jeg irriterer meg over på sosiale medier. Nevner i fleng: statuser på Facebook uten mål og mening, statuser på Facebook med altfor mye mål og FrP-mening, selfies som er redigert i en eller annen fancy sminke-app med #nofilter, folk som har Insta-perioder (publiserer bilder sjeldent, men når de først gjør det publiserer de like greit femten bilder på rappen), og 15-åringer med 580 likes på profilbildet. Ingen har 580 venner i virkeligheten engang. Juksemakere.

I disse dager er det spesielt én ting som får meg til å miste håpet for menneskeheten. Du vet når jenter legger ut helkroppsbilder i bikini på Instagram? Det er helt ok for meg. Det som irriterer meg med disse bildene er når teksten under skal forsøke å lure folk til å tro at det er noe HELT annet enn det å vise frem kroppen sin som er motivet med bildet. Se for deg en helt sykt sexy bikinikropp-selfie innendørs foran et speil. Teksten under? «I dag var det varmt! sol-emoji, sol-emoji». HVORFOR, GUD, HVORFOR? Jeg liker å se på kroppen din jeg, den er dritfin. Men hvis det var så jævlig varmt kunne du vel gått ut og tatt et bikini-bilde i sola? Respekt til dere oppmerksomhetsglade jenter som skriver rett ut at «hey, på dette bildet er jeg digg og det er derfor jeg legger ut dette bildet». Dere liker jeg.

Jeg er ikke bare en motsigende hater på sosiale medier, det er mye jeg liker ved fenomenet også altså. Tenk at man i dagens samfunn kan bygge seg en hel karriere ved å være pen på Instagram?! The possibilities, dere! Synd for meg at jeg verken har Calvin Klein-undertøy, tynn midje eller penger til å få lepper som Kylie Jenner. Kanskje jeg kan bli en sånn sosial medie-guru og motivator som holder foredrag for bedrifter om hvordan folk kan være synlige på sosiale medier. Det kunne kanskje fungert hvis jeg hadde sett på Trine Grung, som mer enn et kålhode og jeg hadde klart å motivere meg selv først.

Nei ass, SoMe er en flott uting jeg elsker å hate og hater å elske.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here