En verdig hyllest

0

Vokalgruppa Cheezy Keys og Hilde Lyrån gav i går en musikalsk hyllest til Dizzie Tunes i Stavanger Konserthus. Med humoristiske innslag av selveste Tor Erik Gunstrøm, ble publikum sjarmert i senk.

DSC00733

Tekst og foto: Mia Langås Flåta

«Memories of music – en musikalsk hyllest til Dizzie»
Hyllesten fant sted i kuppelhallen i Stavanger Konserthus i går. Cheezy Keys, Hilde Lyrån, orkesteret og Tor Erik Gunstrøm i egen person, gjorde dette til en verdig hyllest.

Showgruppa Dizzie Tunes med blant andre Tor Erik Gunstrøm og Yngvar Numme underholdt det norske folk i over 40 år. Gutta fra Skien og Porsgrunn blir nå hyllet gjennom påminnelser om hva Dizzie har gjort på scenen og skjermen i løpet av disse årene.

Dette var både vakkert, morsomt og trist. Et knippe talentfulle underholdere som imponerer med sang og humor, men som også får publikum til å kjenne på de triste følelsene gjennom minner om de gamle artistene. Da bildene av Grethe Kausland kommer opp på skjermen og Lyrån synger «Teddyen min», er det umulig å ikke bli rørt.

DSC00752
Det finnes vel ikke en mer verdig vokalgruppe til å hylle Dizzie Tunes en Cheezy Keys. De kan vel regnes som vår tids Dizzie. På samme måte blander de kvalitetsfull sang med humor på en svært sjarmerende måte.

DSC00785
At Tor Erik Gunstrøm er med på scenen er det store høydepunktet, og han kunne gjerne vært på scenen mer enn det han er i løpet av showet. Det er synd at ikke resten av gutta står der med han, men Gunstrøm har like mye sjarm og publikumstekket til tross for at han står på scenen uten resten av Dizzie.

DSC00758

Dizzie Tunes hadde med flere vakre og morsomme kvinner på scenen, og Hilde Lyrån gjør en moderne erstatning sammen med Cheezy Keys. Hun en er ekte diva og kommer inn på scenen i den ene kjolen vakrere enn den andre. At hun er en humoristisk kvinne, er det vel ingen som tviler på.

At publikummet har en alder på 60 pluss er ikke overaskende. Men til tross for at det er dette publikumet som har den sterkeste relasjonen til Dizzie, trives de få tjueåringene i salen like godt. Både humoren og musikken treffer alle aldere. Gutta i Cheezy Keys har så mange herlige ansiktsuttrykk og bevegelser, og bruker en tidløs humor som treffer alle.

DSC00725

Cheezy Keys siste sang, når de synger takk til Dizzie, gir en verdig avslutning på det hele. Man går ut av salen med frysninger som varer i lang tid etterpå. Egentlig så har man ikke lyst til å gå ut av salen i det hele tatt, for en hyllest til Dizzie Tunes fortjener så mye mer enn en time og et kvarter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here