Intens og underholdende

0

sic
femFilm:
Sicario
Regi: Denis Villeneuve
Skuespillere:
Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro
Sjanger: Drama/Thriller
Varighet:
121 min

Anmeldt av Rafael MotaMayor

Etter den urovekkende «Prisoners» og den kompleks «Enemy» kommer regissøren Danis Villeneuve med en intens og nervepirrende vri om narkokrigen. Narkokrigen i grenseområdene mellom USA og Mexico har vært bakgrunnen til mange filmer de siste tiårene, men ingen har vært så kraftig og vellaget som «Sicario».

Kate Macy (Blunt) er en idealistisk FBI-agent, den type som alltid følger reglene uavhengig av omstendighete. Men da hun finner et hus fullt av lik under en gisselsituasjon, blir hun så sjokkert at hun bestemmer seg å bli med i en hemmelig aksjonsgruppe. Lederen av aksjonsgruppen er Matt (Brolin) og hans hemmelighetsfulle kollega Alejandro (Del Toro). Kate blir informert om at de skal først til El Paso for et oppdrag, men i stedet går de til andre siden av grensen til Juárez, Mexico, for et ulovlig utleveringsoppdrag. Så begynner Kate og lure på hvor mye som er holdt skjult for henne, og om de egentlig gjør noe bra.

Selv om det tar litt tid før handling er i gang, blir plottet til «Sicario» bare mer og mer intenst mens du ser filmen. Regissøren Denis Villeneuve er utrolig flink til å skape intensitet og stress i hver eneste scene og du blir redd for rollefigurene, spesielt for Kate.
Etter at Furiosa i «Mad Max: Fury Road» ble til en av de beste og sterkeste kvinnelige rollefigurene i nyere filmhistorie, kan det være litt skuffende å se Kate. Men det er poenget med filmen, Emily Blunt er knallgod som Kate fordi vi føler hennes frustrasjon for ikke å være i stand til å gjøre noe i den situasjon hun kastes inn i. Vi tror, likt som henne, at hun er kvalifisert til å fullføre jobben, men hun innser at dette kanskje er for mye for henne. De andre skuespillerne gjør også en veldig bra jobb, men Benicio Del Toro stjeler showet i sin rolle som Alejandro, han blir en subtilt men skremmende rollefigur.

«Sicario» viser en enorm og voldsom konflikt. Scener med lik i gata sjokkerer mye, men det er de stille scenene som er mest sjokkerende og skremmende. De scenene hvor filmen viser at det ikke er håp for de som vil gjøre ting med de etiske og moralske verdiene, gjør «Sicario» til en intens og underholdende film.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here