Er det lov å stille drøye spørsmål?

0

DSC00212

Tekst: Truls Larsen
Foto: Jørund Vatle Sandgren

«Hvorfor det?» med Trond-Viggo Torgersen startet som et TV-show men er nå å finne som liveshow på scenen. På Humorhuset Stavangeren torsdag 17. september hadde Trond-Viggo med seg Tore Sagen fra det velkjente programmet Radioresepsjonen på P13, og sammen utgir de en hysterisk duo. Konseptet bak showet er like enkelt som det er genialt: publikum stiller spørsmål, mens Tore og Trond-Viggo svarer etter beste evne. Den eneste regelen er at personen som spør ikke må vite svaret fra før. Og her begynner moroa.

Nysgjerrige komikere

Spørsmålene begynner uskyldig og enkelt med ting som: «Hvorfor Grand Prix, når Coop Prix?», «Hvorfor kan man ikke samle opp søvn, så man kan være våken lenge?» og «Hvorfor hører ikke mannen min når jeg snakker til han?». Svarene fra komikerne er minst like kreative som spørsmålene og sanker latter fra hele salen. I tillegg liker Tore og Trond-Viggo å prate med det spørrende publikum om hva de heter, hva de driver med, og lager humor rundt det og.

DSC00163

Åpenhet

Hemmeligheten bak humoren er hvordan Tore og Trond-Viggo fungerer sammen på scenen. De er som to gamle kompiser og utfyller hverandre med å fullføre hverandres setninger, og tøyse med hverandre såvel som med publikum. De er ikke redde for å «ta litt i», spørre litt intimt og personlig og det skaper en humor og en åpenhet lik den man har i vennegjengen. Det er en dynamisk og original forestilling, og personene i salen som har sett showet før, er garantert at de ikke har hørt vitsene før.

For drøyt? Neida

Etterhvert i showet, når det har gått ned et par øl, og alle i salen føler et bekjentskap med hverandre, spør en om han kan stille et drøyt spørsmål. Trond-Viggo sier: «drøye spørsmål elsker vi», hvorpå spørsmålet, for drøyt til å skrive på trykk, setter Trond-Viggo og Tore såpass ut at et latterbrøl kommer fra salen. Men svares skal det, og humoren topper seg mot slutten av showet, cirka halvannen time etter at Trond-Viggo først entret scenen. En ekstremt lattermild og koselig kveld tar slutt, og muntre folk går hjem, kanskje litt klokere enn dem var tidligere på dagen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here