Labyrinten var bare begynnelsen… men hva skjer nå?

0

maze

Terningkast to 2Film: Maze Runner: Ildprøven
Regi: Wes Ball
Skuespillere:
Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Aidan Gillen, Giancarlo Esposito
Sjanger: Action/Eventyr
Varighet:
131 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

I en verden… hvor en ny filmserie basert på en bestselgende bokserie for unge kommer ut hvert halvår. «The Hunger Games», «Divergent», og nå «The Maze Runner». Det som skiller «Maze Runner» fra andre filmserier for unge er at bortsett fra de siste 15 minuttene var filmen en enkeltstående og spennende film om overlevelse med kule actionsekvenser og bra biroller. Men nå kommer «Maze Runner: Ildprøven» som inneholder alle de obligatoriske kjennetegn en filmserie for unge trenger, og ingenting av moroa fra forrige film.

Etter å ha flyktet fra labyrinten kommer Thomas (O’Brien) og resten av ungdommene fra den første filmen til en underjordisk bunker, hvor de møter Janson (Gillen) og finner ut at det finnes flere labyrinter med ungdommer. Da Thomas finner ut hva Janson egentlig planlegger å gjøre med dem så flykter han og resten av gjengen ut til verden, kjent som Svimark, hvor de finner farlige elementer og dødelige fiender. Alt skjer mens de kjører vekk fra den onde organisasjonen som selvfølgelig heter «OND», som vil ta dem tilbake for å bruke blodet deres til å lage en kur og redde verden.

I den første «Maze Runner» valgte regissøren og manusforfatteren å skjule mye av det som gjorde denne verden til en typisk kopi av «The Hunger Games», nemlig ved å fokusere på selve spill (eller labyrinten) i stedet for politikk og revolusjon. Men dessverre kastet de alt dette bort i «The Maze Runner: Ildprøven». Nå har vi en protagonist som alle sier er den viktigste personen i verden, uten at han vite hvorfor, akkurat som Katniss i The Hunger Games. Vi har blant annet en typisk forræder, et «trekantdrama», og en motstandsgruppe som planlegger en revolusjon. Vi har en ond organisasjon som vil bruke ungdommene som forsøkskaniner ved hjelp av brutal makt, for å redde verden, som en slags «Capitol», av en sykdom som forvandler mennesker til en slags type zombier. Filmen i seg selv er bare en reklame til oppfølgeren, med mye informasjon om verden rundt «The Maze Runner», noe som er nødvendig siden ungdommene nesten ikke vet noe om deres fengsling i forrige film, men det blir ganske distraherende fra plottet. Det er ikke mye spenning denne gangen, siden vi bare følger ungdommene gjennom ulike forfølgelser, som ikke klarer å se så farlige ut som labyrinten.
Heldigvis er det ting å glede seg over, som Aidan Gillen i rollen som Janson, som er veldig lik hans andre rolle rom Petyr Baelish i «Game of Thrones». Giancarlo Esposito i rollen av Jorge er også et bra tilskudd til filmen, med en truende holdning som vil få deg til å tvile på hvilken side han er på.

Alt i alt, er «The Maze Runner: Ildprøven» en skuffende oppfølger til «The Maze Runner». Bortsett fra to nye tilskudd av skuespillere blir filmen bare reklame til den tredje filmen i serien, og en kopi av andre ungdomsfilmer. Hvis du likte den første «Maze Runner» og tenker å se den neste, så vil du se «The Maze Runner: Ildprøven» uansett, men hvis du bare vil se en bra og spennende film, se noe annet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here