Genuint hjerte for matformidling

0

MAT SErigstad (1)
Tekst og foto: Pernille Sivesind Thomsen

I samme bygg som en MC-klubb står en dør på gløtt innerst i smuget. Veggene er tydelig preget av årenes løp. En heis tar deg med opp til tredje etasje. Bare noen trappetrinn igjen til toppen. Bak døra åpner en helt ny verden seg.

Mørkt tregulv, sort interiør og havutsikt står i stor kontrast med resten av bygget. Lyset fra godværet skinner gjennom de mange vinduene i taket.

Arve Serigstad smiler, mens han kikker rundt seg i lokalet.

– Det er jo stor kontrast til resten av bygget. Det er det jeg syns er så kult!

Det moderne kjøkkenet har benkplass på hjul, det er ikke tvil om at det har blitt arrangert kurs her før. Ved det store vinduet står et stort bord med mange stoler rundt. Han kikker utover vannet.

– Her kan jeg sitte og kikke utover og bli inspirert, sier Serigstad og smiler.

Hjerte for mat
Serigstad har alltid vært interessert i mat, og i 2009 melde han seg på flere konkurranser. Han har etterhvert blitt kåret til både Norgesmester i pizza og Norgesmester i sjømat.

– Det er ikke noe jeg går rundt og skryter av, men det er jo litt kult. Jeg har også vært dobbel Rogalandsmester i jo-jo, så jeg er ikke noen pretensiøs type akkurat, sier han og ler.

Den tidligere grafiske designeren har også laget kokebøker, blant annet én for romantiske menn med navnet «Veien til en kvinnes hjerte går gjennom magen». Etter å ha holdt matkurs i noen år i leide lokaler fant han seg til slutt drømmelokalet i Stavanger med sjøutsikt, i fjor vinter. Nå bruker han all sin tid på kjøkkenet.

Serigstad holder matlagingskurs for mange mennesker i ulike situasjoner. Han har blant annet  matlagingskurs for menn, og kurs for ansatte i omsorgsyrker i Stavanger, Sola og Sandnes.

– Jeg har et genuint hjerte for matformidling. Det handler om å være bevisst på hva man putter i magen og å tilegne seg kunnskap om dette. Det gjør at man blir bevisst på hva man spiser. Det skal være fornuftig og smake godt samtidig. Dette er ikke noe ernæringskurs eller slankekurs, men et kurs der folk kan lære at mat kan være sunt og enkelt. Og at dette er noe alle kan klare, forteller han.

Vil lære studentene gode matvaner
Serigstad ønsker å nå frem til studentene med matkunnskapene sine. Han mener det er viktig å vise at det ikke nødvendigvis er så avansert å lage maten fra bunnen.

– Studenttiden er en spennende tid i livet, men det er ikke alle som har like god kunnskap om mat. I stedet for å kjøpe ferdigmat, har jeg lyst til at studentene skal se hvor lett, sunt og billig det kan være å lage maten selv. Hvis man lærer noen grunnleggende kunnskaper kan man fort utvide repetoiret selv. Det handler om fornuft og fornøyelse, forteller han.

Kursene skal være billigere enn normalt slik at studentene har råd til å være med, og han ønsker å arrangere ulike typer kurs som passer for alle. Maten skal bestå av rimelige og enkle retter, som studentene økonomisk og praktisk skal få til på sin egen kjøkken.

– Jeg vil ikke revolusjonerer noe, men jeg vil gjerne dele den kunnskapen jeg har selv. Jeg skal få de til å ha det kjekt og lære noe samtidig, sier Serigstad.

Han ønsker å holde inspirasjonskvelder der han viser en forsamling hvordan maten skal lages, og i tillegg arrangere kvelder der studentene selv er med å lage mat. Han har gode erfaringer med begge deler tidligere.

– Det blir en sosial greie når vi lager mat. Alle lærer noe, også setter vi oss ned, spiser sammen og blir kjent, sier han.

Entusiasmen lyser ut av Serigstad når han forteller om menneskene som har vært innom for å tilegne seg ny matkunnskap. Denne gangen skal entusiasmen settes mot studentene.

Serigstad deler sine studentvennlige oppskrifter i SmiS dette semesteret og håper at matgleden smitter over på nye og gamle studenter.

Har du lyst til å dra på matkurs med Serigstad? Følg med i neste utgave av SmiS. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here