Fullt hus på Tappetårnets semesteråpning

0

Tørste studenter flokket seg til semesteråpningen av Tappetårnet på Ullandhaug torsdag 27.august. Med over 1000 deltakende på Facebook-eventen, er det ikke rart det ble trangt om plassen.

Tekst og foto: Marit Sofie Strand

tt-28Fullt hus: Det var god stemning og fulle lokaler under torsdagens åpning på Tappetårnet.

Allerede timer før Tappetårnets offisielle semesteråpning, står studentene klare i kø for å skaffe seg et bord for kvelden. De to teltene og baren innendørs er fullstappet og ølkøen er i gang allerede klokka 16:30. På slaget 17 setter de i gang tappene. Ølmugger, ciderflasker og vinglass flyr til alle kanter, og brede smil strekker seg utover lokalene.

Godt fellesskap
– Skal vi dele en mugge?

– Nei, vi tar to!

Dette er fraser som gjentar seg flere steder i køen. Det er tydelig at det er enkelte som er mer «rutta» en andre på den klassiske «Tappetorsdagen». Etter et kvarter i kø er det herlig når du hører bartenderen (som jobber frivillig for vår glede) spør «Hva har du lyst på da?».

tt-10Blide studenter: Studentene koste seg på Tappetårnet, til tross for at lokalet var helt fullt.

Musikken dundrer gjennom lokalene, og stemningen stiger i takt med antall ølglass bartenderne plukker opp underveis. Så langt øyet kan se ser det ut til at alle har det ganske så greit. Det skåles i kor og «hei skål» kan høres gjentatte ganger. Latter fyller teltet, og man blir mer og mer glad i de som sitter ved siden av seg. Det er noe helt eget med stemningen på Tappetårnet. Til tross for delvis oppdelte bord etter studieretning, er det likevel et fellesskap som blir dannet utover kvelden som man ikke finner noe annet sted.

Fullt etter en time
– Det er så koselig her, jeg elsker denne byen! Sier en jente si i køen. Hun følger opp med at hun nettopp har flyttet hit.

tt-4Ikke alle fikk plass: Lokalene ble fulle etter en time, så det var ikke alle som fikk komme inn.

Nye og gamle studenter kommer strømmende inn dørene, helt til vaktene må si stopp bare en times tid etter åpning. Av 1000 tørste studenter, slipper bare 500 inn. Skuffelsen er stor blant de som ikke hadde flaksen med seg i kveld, men frykt ikke; torsdag 3. september er det duket for «Supertorsdag». Det er tydelig at det lønner seg å være ute i ekstremt god tid!

Aldri sett lignende før
Daglig leder på Tappetårnet, Tim Raaum Kristiansen, forteller at de aldri tidligere har opplevd at lokalet ble fylt opp så raskt.

– Område var utvidet for denne enkeltanledningen,  men vi jobber nå for å gjøre dette til løsning vi kan benytte oss av når enn vi måtte ønske, sier han.

Kristiansen forteller at studentene oppførte seg eksemplarisk på semesteråpningen, og at det ikke var noen uheldige hendelser som preget arrangementet.

-Etter suksessen har vi allerede nå gjort oss klare på en minst like god stemning neste torsdag og leid inn livemusikkere og telt for anledningen, sier han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here