Engasjertuka 2015 klar for start

0

For tredje året på rad arrangerer studentorganisasjonen Start UiS engasjertdagen, og dette er den andre gangen de kjører på med arrangementer gjennom hele uka. Målet med engasjertuka er å vise studentene hva de kan engasjere seg i.  

Tekst: Pernille Sivesind Thomsen

11875005_531402607012090_6775166300304335853_o

Engasjertuka 2015 foregår mellom første og sjette september og arrangeres av Studentorganisasjonen (StOr) og Start UiS. Medarrangører Magnus Wesenberg og Jonas Bjøheim fra Start UiS forteller at det er organisasjoner og bedrifter som selv står for arrangementene, mens det er Start og StOr som organiserer uka.

Start UiS skriver at det er mange fordeler med å være engasjert i noe ved siden av studiene, blant annet at du får kontakter, nyttig erfaring og en god opplevelse i et godt miljø.

– Stavanger har et rykte på seg for å være en studentby der det skjer lite. Det kan jeg ikke forstå, fordi det skjer ting her fem-seks dager i uka. Jeg tror problemet er at folk ikke vet om det. Vi vil vise frem engasjertmiljøet vårt og vise fordelene med å engasjere seg, forteller Bjøheim.

-Engasjertuka er for å vise hvilke muligheter studentene har, og for å vise frem engasjertmiljøet på en annen måte, legger Wesenberg til.

Les mer om engasjertdagen og engasjertuka på Facebook. Les mer opp programmet på Start UiS, eller les videre i denne artikkelen.

Engasjertdagen: tirsdag 01.september
Engasjertuka starter tirsdag 01.september fra klokka 11-14 i Tjodhallen i Kjølv Egelands hus. Der vil studentorganisasjoner, avdelinger ved UiS og enkelte bedrifter stille med stand, og studentene får mulighet til å få informasjon og slå av en prat med aktørene. Det vil også være informasjonsmøte og opptak, og kvelden avsluttes med quiz på nattbaren Arkivet.

11-14: Stands i Tjodhallen

14.15: Informasjonsmøte med SAIH i Tjodhallen
“Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond er studenters og akademikeres egen bistands- og solidaritetsorganisasjon. Slagordet vårt er «Utdanning for frigjøring» noe som gjenspeiler en grunnleggende tankegang der utdanning står i fokus. SAIH gir ikke nødhjelp, men støtter lokale organisasjoner som gir ungdom verktøyene de trenger for å kunne ta del i egen samfunnsendring. Vi mener at bistand ikke alene skaper en rettferdig verden, og jobber derfor også mye med informasjonsarbeid og politisk påvirkning.”

Møtet blir holdt i Arne Rettedalshus rom Ø-213.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/354423014727914/

18.30: Opptak til Stavanger studentsangforening
“Stavanger Studentsangforening søker nye sangere inn i studentsangforeningens rekker. Vil du bli en del av den mest levende og morsomme studentforeningen i Stavanger, så ta sats og kom! Forbered noe du vil synge for dirigenten vår, så hun får hørt på stemmen din. Sangere har blitt tatt med etter å sunget “bæ bæ lille lam”. Vi øver hver mandag i Hagbard Lines hus på UiS klokken 18:30

Opptaket skjer i Hagbard Lines hus.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/134779360196671/

20.00: Quiz av Stavanger Student Chapter
SPE, Student Chapter Stavanger ønsker deg velkommen til Quiz på Arkivet. Ta gjerne med en venn og bli med på en sosial kveld med god drikke, quiz og premier. Arrangementet er åpent for ALLE studenter.

Quizen finner sted på Arkivet nattbar i Stavanger.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/102877215047597

Engasjertuka
Resten av uka vil det foregå ulike aktivteter på universitetet og andre stedet i byen.

 

Onsdag 01.september


08.30:
Rettighetsfrokost av Redd Barna
“Tema for barnerettighetsfrokosten er barns rett til beskyttelse mot seksuelle overgrep, og er knyttet til Redd Barnas nasjonale kampanje om seksuelle overgrep mot barn #JegErHer. Målet er å bevisstgjøre oss alle om at seksuelle overgrep skjer oftere, nærmere og er mer skadelig enn vi tror. Gjennom å gi voksne kunnskap om hvordan vi kan forebygge og skape tryggere arenaer for barn og unge, kan vi alle bidra.
Hovedfokuset vil være på å bevisstgjøre og utruste studentene som skal jobbe med barn og unge.”

Frokoster blir holdt i Arne Rettedals hus, rom Ø-110.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1635561223328326/

12.00: Vaffler til petroleumstudentene av Petroil
“Vi i Petroil ønsker å bli bedre kjent med nye petroleumsstudenter, og disker opp med vafler i Petroilrommet i Paviljong 4, ved SiS Sportssenter. Her kan man også melde seg på turen til Preikestolen på lørdag.”

Vaflene blir delt ut på Paviljong 4 ved SiS Sportssenter

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1476064859355862/

16.00: Grilling og mingling for medlemmer og interesserte av IAESTE

“Er du interessert i hva The International Association for The Exchange Of Students for Technical Experience(IAESTE) har å tilby eller kanskje lyst å skaffe deg et verv i en av UIS sine største organisasjoner? Da bør du bli med på grilling med IAESTE medlemmer onsdag kveld!

Grillingen skjer ved grillplassen ved UIS, østblokkene.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/542409542576885/

18.00: Quiz av Petroil

“Dette er årets første quiz og kveldens tema er «Godt og blandet». Premier leveres av SiS Cafe.”

Quizen foregår på Tappetårnet, som befinner seg på Studentenes Hus.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1471900209802647

 

Torsdag 3.september

11.00: Ølbrygging med UiS Mest til Mask

“UiS Mesk til Mask arrangerer åpen brygging av øl under engasjertuken. Det blir satt ut grill hvis det er fint vær. Studenter som ønsker kan legge igjen 50 kroner for å bli med på en fest som blir arrangert i etterkant for å smake på brygget som blir laget i løpet av dagen. Åpent for alle linjer og håper på at mange ølinteresserte tar turen innom.”

Ølbryggingen skjer i Paviljong 4, rett ovenfor SiS Sportsenter.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/986302238108945/

12.00: Foredrag med politisk rådgiver i Amnesty International, Gerald Folkvord fra Amnesty UiS.

Menneskerettighetene skal sikre at alle mennesker kan leve sine liv i frihet og verdighet. Men for at dette skal funke i praksis, må alle sammen gjøre en innsats. Dagens kommunikasjonsmidler og de stadig tettere politiske og økonomiske relasjoner mellom verdens land gir hver eneste av oss muligheten til å spille en rolle og stå opp mot urett nesten uansett av hvor det skjer. Politisk rådgiver i Amnesty Gerald Folkvord vil dra oss gjennom dagens menneskerettslige utfordringer i verden og i Norge og hva vi kan gjøre for å løse dem.”

Foredraget skjer i Kjell Arholms hus hus i rom A2.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/7242665043659

 

17.00: Torsdagskveld på Tappetårnet
“Tappetårnet er studentenes egen bar som ligger midt på Campus. Grunnet lokasjon og snille priser på drikkevarer blir tappetårnet et naturling samlingspunkt for studenter på torsdagkveldene.”

Tappetårnet holder til i Studentenes Hus.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/901144066646141/

18.30: Opptak til Stavanger studentsangforening
“Stavanger Studentsangforening søker nye sangere inn i studentsangforeningens rekker. Vil du bli en del av den mest levende og morsomme studentforeningen i Stavanger så ta sats og kom! Forbered noe du vil synge for dirigenten vår, så hun får hørt på stemmen din. Sangere har blitt tatt med etter å sunget “bæ bæ lille lam”. ”
Dette er det andre opptaket til Stavanger Studentsangforening denne uken.
Opptaket skjer i Hagbard Lines hus.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/446894715497509/

Fredag 4.september

20.00: Åpen trening for interesserte av SKRIK
“Er du glad i sport eller ikke så er du hjertelig velkommen. Trening og sosialkveld er en kveld hvor du kan være med å spille fotball, volleyball, innebandy eller spille brettspill og bli kjent med nye personer. Etter treningen er det mulighet for garderobe før vi drar hjem til en person og fortsetter kvelden med brettspill og sosialt samt noe å bite i. Ønsker du kun å delta på sosialkvelden, møt oss ved Ynglingehallen kl 22:00. Informasjon om sosialkveld vil dere finne på facebook eller nettsiden vår.”

SKRIK er Studentenes Kristne Idrettskontakt.

Arrangementet finner sted i Ynglingehallen i Stavanger

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/117887801896248/

20.00: “Jazzjam Folken(s)”

“Konservatoriet-studentene fra Bjergsted har en “jam” i Kafé Akvariet som er åpen for alle som ønsker å spille. Arrangmenetet har navnet «Jazzjam Folken(s)» og er et konsept vi kjører en fredag i måneden i samarbeid med Bjergsted. Ta turen innom på fredag! Det blir garantert god stemning!”

Musikkarrangementet skjer på Folken i Stavanger.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/557045494460024/

Lørdag 5.september

09.00: Prekestolentur for studentene

“Dette er en fantastisk tur alle burde bli med på! Møt opp på Fiskepiren, hvor vi skal ta ferge sammen videre. Ta med mat og drikke, og kle deg etter været. Turen er for alle!”

Møt opp på Fiskepiren i Stavanger.

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/908968915850305/

12.00: Idrettsdag av UiSI

18.00: Engasjertkvelden med Start UiS og StOr

“Engasjertkvelden er på mange måter en avsluttning på Engasjertuken, og en kick off til Engasjertforum av StOr. Engasjertkvelden er en middag for engasjerte studenter ved UiS. Det blir mat, drikke og underholding utover kvelden, og bytur for dem som ønsker det.”

Arrangementet foregår på Folken.  Billettpris 150kr,- forebeholdt Engasjerte studenter ved UiS.

Arrangmenetet på Facebook: https://www.facebook.com/events/833292380117664/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here