Studentene jubler over døgnåpent bibliotek

0

Biblioteket ved Universitetet i Stavanger har fra og med 26.august blitt et bibliotek uten stengetid.

Tekst og foto: Sonia Patella

– Nå kan elever og lærere låne bøker til og med på julaften, om de måtte ønske det! sier bibliotekdirektør, Gitte Kolstrup entusiastisk.

Hovedbilde 2StOr-leder Anine Klepp klipte båndet under åpningssermonien 26.august.

Det var fullt hus da Universitetet i Stavanger inviterte til offisiell åpning av Norges første døgnåpne universitetsbibliotek. Åpningen ble markert med gratis kake og båndklipping utført av StOr-leder Anine Klepp.

Fornøyde studenter
Studentene som tok turen til åpningen var ikke beskjedne med å rose konseptet. Blant dem var de internasjonale studentene Vadim Razhev og Sofya Ugrymova fra Russland, og Rami Zughayar fra Palestina.

– Et fantastisk konsept som jeg definitivt kommer til å ta i bruk! sier Razhev.

Han legger til at han særlig kommer til å få nytte av tilbudet rundt eksamenstider, hvor han kan se for seg at sene kvelder vil bli tilbragt her med nesa dypt i en pensumbok.

HovedbildeBiblioteksdirektør Gitte Kolstrup sammen med studentene Rami Zughayar, Vadim Razhev og Sofya Ugrymova under åpningssermonien på biblioteket.

Medstudenten Zughayar er enig med Vadim, og forteller at han føler seg privilegert som har tilgang på et slikt opplegg, og at det definitivt vil bli benyttet.

Ugrymova er også blant dem som gleder seg til å ta i bruk det døgnåpne biblioteket, og det er spesielt én ting ved opplegget hun vet hun vil få bruk for.

– Det er veldig greit at jeg kan komme hit når det passer meg, og ikke minst at jeg slipper å drasse på mange bøker hjem. Dessuten trenger en ikke gå langt dersom man skulle trenge en ny bok å supplere med, sier Ugrymova fornøyd.

Julefeiring på biblioteket?
Bibliotekdirektør Gitte Kolstrup refererer til tilbudet som fantastisk, og noe hun har gledet seg lenge til å presentere for universitetets studenter og lærere.

– Fra nå av kan du tilbringe natt og dag på biblioteket, sier den sprudlende bibliotekdirektøren.
– Elever og lærere kan låne bøker til og med på julaften, om de måtte ønske det, legger hun til.

Samtidig som biblioteket holder døgnåpent, vil det også få et utvidet tilbud på leseplasser.

-Vi skal lage ulike lesemiljøer, tilpasset studentenes egne ønsker. Da noen vil sitte rett opp og ned, ønsker andre å sitte mer behagelig – som på café, forklarer Kolstrup, og legger til at det viktigste er at studentene trives mens de bruker bibliotekets fasiliteter.

Dette er ikke første gang Gitte Kolstrup er med og åpner et døgnåpent bibliotek. Hun stod nemlig i spissen for åpningen av et lignende konsept ved Det Juridiske Fakultetsbibliotek på Aarhus Universitetsbibliotek i Danmark i 2007. Det var nettopp den positive mottakelsen der, som gjorde at hun ville prøve å få til det samme her på Universitetet i Stavanger.

Bidrar til en mer fleksibel studiehverdag
StOr-leder, Anine Klepp, skryter av opplegget, og løfter frem de som har stått i spissen for gjennomføringen av konseptet.

-Dette er et utrolig bra tilbud som åpner for at studentene kan bruke biblioteket på den måten de selv ønsker, og på den tiden av døgnet de selv lærer best. På denne måten skapes det en mer fleksibel studiehverdag for studentene her på UiS, forteller Klepp fornøyd.

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here