The World’s most dangerous group

0

filmFoto: filmweb.no

femFilm: Straight Outta Compton
Regi: F. Gary Gray
Skuespillere:
O’Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Paul Giamatti
Sjanger: Drama/Biografi/Musikkfilm
Varighet:
146 minutter

Anmeldt av Rafael Motamayor

Da vi var barn hadde vinoe våre foreldre ikke tillot oss å se på tv eller høre på radio som «The Simpsons», «South Park», eller musikken til rapgruppen «N.W.A». Albumet «Straight Outta Compton» fra 1988 ble en stor og kontroversiell suksess. Albumet ble forbudt av foreldre og myndigheter verden rundt, og var en av de første musikkalbum som mottok en «Parental Advisory- etikett» som advarer foreldre mot eksplisitt innhold. Nå kommer en ny slags «origin story», ikke til en superhelt men til N.W.A i filmen «Straight Outta Compton», som viser den kulturelle påvirkning gruppen hadde.

I 1980-tallet var Compton USAs farligste nabolag. Politivold og gjengvold var vanlige ting i hverdagen. I filmen følger vi fem unge menn som går fra et ønske om å uttrykke frustrasjoner over livene sine til å være frontfigurer i en sosial revolusjon. Filmen fokuserer på tre medlemmer av gruppen, Ice Cube, Dr. Dre og Eazy-E, hvordan de formet N.W.A, de første konsertene, Los Angeles-opptøyene og hva skjedde med dem etter gruppen ble splittet.

Det er ikke lett å lage en biografifilm, spesielt ikke når det gjelder en berømt person eller gruppe. Det finnes alltid ting som ikke vises på filmen som folk reagerer på. Folk blir fremstilt ganske annerledes på film enn slik de var i virkeligheten. I «Straight Outta Compton» blir vi introdusert til Ice Cube, spilt av sin egen sønn O’Shea Jackson Jr, og Dr. Dre spilt av Corey Hawkins, og vi ser en veldig enkel versjon av deres personlighet. Dr. Dre slår aldri en kvinne i filmen, for eksempel. Men det er også nødvendig å endre på noe for å skape underholdning i en film, og det finnes det mye av i «Straight Outta Compton». Er du fan av rapmusikk så er det mye positivt å si om filmen. Selvfølgelig er musikken i stor fokus i filmen og konsertscenene er de beste i filmen. Også er det mange referanser og noen cameo-er til andre kjente rap-artister som Snopp Dogg og selveste Tupac Shakur. Er du ikke en fan av rapmusikk eller ikke er så kjent med N.W.A så er «Straight Outta Compton» likevel en veldig underholdende og nervepirrende film. Den første timen er utrolig bra mens du ser hvordan Ice Cube tenkte på sangtekster til «Boyz-n-the-Hood» og «Fuck tha Police». Skuespillerne gjør en veldig bra jobb, Jason Mitchell er fantastisk i sin rolle, og viser en veldig seriøs, men fortsatt morsomt Eazy-E. Men stjernen i showet er selvfølgelig O’Shea Jackson Jr. i rollen som sin far Ice Cube. Han ser akkurat ut som Ice Cube og kan også gjøre hans atferd ganske godt mens han legger sine egne skuespillerevner til rollen. Dessverre er ingenting perfekt. Da filmen følger dramaet rundt gruppen og problemene med penger mellom medlemmene så svinner energien. Den siste halvtimen blir for langsom, men slik må det være siden filmen følger det som faktisk skjedde.

Alt i alt overgår «Straight Outta Compton» alle forventninger og blir til en virkelig underholdende film. Spennende scener, bra skuespill og selvfølgelig et skikkelig godt musikkspor som gjør denne filmen til en av de beste filmene om en ekte musikkgruppe.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here