Hva om følelser hadde følelser?

0

inn

terningFilm: Innsiden Ut (Inside Out)
Regi: Pete Docter, Ronnie Del Carmen
Skuespillere:
Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling
Sjanger: Animasjon
Varighet:
101 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Pixar Animation Studioshar igjen og igjen vist oss at de kan lage en bra film som passer til både barn og voksne. De har gjort så vi har fått følelser for leker i «Toy Story», fisk i «Finding Nemo», og til og med om en rotte i «Ratatouille»! Nå kommer en film som skal få deg til å bry deg om følelsene inne i hodet til en liten jente. Dette er den beste filmen Pixar har gjort på en stund.

I «Innsiden Ut» er hver person født med fem vesener inne i hodet. Vi følger 11-årigen Riley (Kaitlin Dias) og hennes følelser: “Glede” (Amy Poehler), “Frykt” (Bill Hader), “Sinne” (Lewis Black), “Avsky” (Mindy Kaling), og “Sorg” (Phyllis Smith). Den alltid optimistiske Glede er ansvarlig for at Riley aldri føler seg trist, det betyr at hun jobber utrettelig for å være sikker på at Sorg gjør ikke har noe å gjøre. En dag flytter Rileys familie til en ny by, og om ting ikke kunne bli verre så berører Sorg et «kjerneminne». De representerer ens personlighet. Dette fører til at hun og Glede blir dratt ut av hovedkvarteret og inn i Rileys sinn. Mens Glede og Sorg prøver å finne veien tilbake til hovedkvarteret så må Frykt, Sinne og Avsky gjøre et desperat forsøk på å ta kontroll over Riley før hun ødelegger personligheten og minnene sine.

Vi har sett Pixar gjøre noen ganske emosjonelle scener før, som «Married Life» -scenen i filmen «Se Opp» hvor vi ser Ellies ekteskap i en sekvens og fikk alle til å gråte i løpet av de første ti minuttene. Med «Innsiden Ut» gjør det Pixar igjen, de får oss til å reflektere rundt livene våre på underholdene måter. Denne gangen er det ikke om ekteskap og det å bli gammel, men om hvordan vi følte oss da vi alle sluttet å være barn, og begynte å bli voksne. Filmen viser denne prosessen på den mest menneskelige og realistiske måte jeg kunne ha forestilt meg en animasjonsfilm kunne gjøre. Dubberne gjør en bra jobb, spesielt Amy Poehler som Glede og Phyllis Smith som Sorg. De får deg til å le hysterisk i et minutt og gråte som en liten jente den neste. Og musikken til filmen, laget av Michael Giacchino blir en av de mest følelsesmessige opplevelsene du kommer til å få fra en film i år.

Alt i alt er «Innsiden Ut» er en dyptfølt, følelsesmessig film om følelser. Filmen blir mer og mer nostalgisk mens du innser hvor fryktelig trist og gledelig det er å vokse opp. Med skikkelig gode dubbere og et ekstremt imponerende lydspor, er «Innsiden Ut» er av Pixars beste filmer til nå.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here