«Om maur og menn»

0

antman

femFilm: Ant-man
Regi: Peyton Reed
Skuespillere:
Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Corey Stoll, Michael Peña
Sjanger: Action / Eventyr
Varighet:
117 min

Anmeldt av Rafael Motamayor 

I mange år har Marvel introdusert et filmunivers full av utrolige superhelter som er guder, romvesener, trær, vaskebjørn som kan snakke, supersoldater fra andre verdenskrig, radioaktive monstrene og spionagenter. Nå kommer verdens mest menneskelige superhelt. Hvor Avengers: Age of Ultron var full av actionsekvenser og eksplosjoner, er Ant-Man fokusert på de små tingene, som hovedkarakterene. Det gjør Scott Lang til Marvels viktigste (og minste) superhelt.

Handlingen følger samme oppskriften som alle Marvels filmer. Helten begynner som en sta tosk, men lærer seg hvor viktig er det å være en helt også redder verden fra en mann som bare vil ta over verden eller selger våpen. Det som er annerledes? Denne gangen ser vi en andregenerasjonssuperhelt, Scott Lang (Rudd) er en tyv og den nyeste mann som tar seg Ant-man drakten etter Dr. Hank Pym (Douglas), som skapte drakten. Lærling til Dr. Pym er Darren Cross (Stoll), som overtok selskapet til Pym og vil nå selge krympeformel til hæren. Nå må Dr. Pym trene Scott til å stjele formel fra Darren før han kan selge den.

Filmen har ikke bare samme handlingen som andre Marvel filmer, den har de samme problemer og, spesielt når det gjelder skurker. Corey Stoll får ikke mye å gjøre som Darren Cross, og resultatet er at han ser endimensjonale. Han er skurken bare fordi han er skuffet over hans mentor, og det er alt vi lærer om han. Det er det største problemet med disse filmene, at skurkene er underutviklet, fordi det er helter som står i fokus. Heldigvis har filmen nok gode karakterer at problemet med skurken blir ikke så viktig. Michael Peña spiller rollen av Luis, Langs gamle fengselskompis og er den beste rollen i hele filmen. Hver eneste replikken av Luis er morsomt, og det ville være en stor skam hvis han ikke får en viktigere rolle i oppfølgeren. Ant-man også gjør en bra jobb men refererer til resten av Marvels sitt universet, med alt fra Avengers: Age of Ultron til selveste Spider-man

Er Ant-man Marvels morsomste film? Nei, det ikke den. Men likevel er Ant-man en imponerende film som er underholdende og morsom. Filmen er fortsatt ikke bedre enn Guardians of the Galaxy men den er bedre enn Age of Ultron. Noen ganger kommer de beste tingene i små pakker.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here