Anine Klepp er ny StOr-leder

0

Tekst og foto: Pernille Sivesind Thomsen

– Jeg har gitt alt jeg har, og nå er det tid for at noen andre får lov til å gjøre det samme, sier Amund Thomassen.

Første juli er han ferdig som leder av studentorganisasjonen StOr. På kontoret til Thomassen henger artikkelen som forteller om en av årets største bragder. I sofaen ligger artikkelen om det største tapet.

-Det har vært både nederlag og seiere dette året. Jeg føler vi har fått til mye, og at det vi har fått til skygger over det vi har mislyktes med, sier Thomassen.

Det er noen saker han er spesielt fornøyd med at organisasjonen har fått igjennom.

– Etter tre års kamp fikk vi studentombud på universitetet. Det er noe vi merker har vært positivt ved at studentene sier de er takknemlige for det. Vi merker at det har gjort en forskjell, sier StOr-lederen.

DSC_0212Avtroppende StOr-leder Amund Thomassen

Ikke bare oppturer
Ikke alt har vært oppturer, og spesielt ett nederlag ligger tung på StOr-lederens skuldre.

– Oppslutningen ved studentvalget var et stor nederlag. Det var få stemmer, og ble ikke representativt for det voksende, engasjerte miljøet. Det var noe som gikk galt. Det var kanskje dårlig kommunikasjon fra oss eller tidspunktet som ikke var ideelt, og det hele var mitt ansvar som øverste leder, sier Thomassen.

Han rister litt på hodet. Situasjonen sitter ennå godt fast i hukommelsen.

– Det var også et stort nederlag da regjeringen valgte å foreslå skolepenger for internasjonale studenter i hele landet. Det slo vi hardt ned på, og vi fikk flere med oss på dette. Forslaget ble ikke gjennomført, og jeg håper det ikke blir foreslått igjen på en stund. Når vi får motstand, må vi slå hardt imot, sier StOr-lederen.

Thomassen påpeker imidlertid at han er svært fornøyd med at Stavanger får 200 nye studentboliger, og mener at regjeringen også tilfører noe bra til byen.

– Det viser at de har troen på Stavanger som studentby, sier han.

Studentene skal bli hørt
8.mai ble Anine Klepp valgt som ny leder av StOr, etter at flere kandidater hadde meldt sin interesse. Johannes Nordrum Bratberg og Magne Bartlett ble valgt til henholdsvis nestleder for læringsmiljø og nestleder for utdanning.

– Det var utrolig stort å bli valgt, særlig fordi jeg hadde noen veldig gode motkandidater. Jeg er veldig glad for tilliten jeg har fått, sier Anine Klepp til SmiS.

Hun er spent på veien videre og gleder seg til å ta fatt på oppgavene som StOr-leder.

– Neste år blir både utfordrende og spennende, spesielt med tanke på at vi skal inn i en fusjon med en mindre institusjon. Da må Arbeidsutvalget jobbe som et team. Jeg har tro på at det blir bra, og vi skal sørge for at studentenes stemmer blir hørt i prosessen, sier Klepp.

Motivasjonen bak å søke stillingen som leder var stor.

IMG_1488– Som student har jeg etter hvert fått et brennende ønske om at alle studenter skal få oppleve den gode inngangen til engasjertmiljøet som jeg fikk. Jeg ønsker å jobbe for forbedring av studentenes hverdag og at de skal bli hørt, sier den nyvalgte StOr-lederen Anine Klepp.

Trygg på ny leder
Saker som Klepp i tillegg ønsker å ta tak i utover året er å få opp stemmeprosenten ved Studentvalget, samt få frem studentenes saker i kommunestyre- og fylkestingsvalget 2015.

–  Jeg har trua på Anine som leder, og føler meg trygg på at hun kommer til å gjøre en god jobb, sier avtroppende StOr-leder Thomassen.

Han forteller at det å være StOr-leder er en stilling som går over 100 prosent, med lange og varierte dager. Det mener han gjør stillingen veldig spennende, men også utfordrende.

– Det blir noen utfordringer fremover som den nye lederen må ta stilling til. Jeg håper arbeidsutvalget går hardt ut med profilering og at vi får en solid fusjon. Jeg håper også at studentene blir hørt, sier Thomassen.

Roser
Leder for Velferdslista i Studentparlamentet ved UiS, Antonia Kvalsvik, roser den avtroppende StOr-lederen for innsatsen det siste året.

– Amund har gjort en god jobb dette året, både utad og innad i organisasjonen. Men jeg skjønner selvfølgelig godt at han ønsker å gi utfordringen til noen andre nå, sier hun.

På spørsmål om Thomassen har noen råd til arvtageren sin, tenker han seg litt om før han svarer.

–  Jeg tror man må være tålmodig, og lytte mer enn man prater. Det er viktig å høre på studentene du skal representere. Ta imot råd, selv om du ikke behøver å følge alle, og gjør det på din egen måte. Da tror jeg du vil få et kjempefint år, sier han.

Fryktelig trist
Thomassen er litt hemmelighetsfull når det gjelder hva han skal gjøre etter at han går av i stillingen, men legger ikke skjul på at han fortsatt ønsker å engasjere seg i studentpolitikken.

– Jeg vil nok ikke engasjere meg på samme måte som jeg har gjort nå, men jeg vil fortsette i studentpolitikken. Også er det vel ikke en hemmelighet at jeg har lyst på en master, sier han.

Det StOr-lederen kommer til å savne mest, derimot, det er det ingen tvil om.

– Det er fryktelig trist at jeg skal slutte, og det er noe vi prøver å ikke snakke så mye om. Det jeg kommer til å savne mest er arbeidsutvalget (AU) og de andre engasjerte studentene som driver studentpolitikken her. Tanken på å ikke se dem hver dag er utrolig vanskelig. Det er menneskene jeg kommer til å savne mest. Men det er viktig å gi nye ideer og retningen en sjanse, og nå er det viktig at noen med ny motivasjon får ta over, forteller Thomassen.

Heltid fremfor deltid
Når Anine Klepp trer inn i stillingen som leder, får hun altså med seg to nesteledere på heltid. Det blir en stor forandring fra den nåværende organiseringen i StOr. Organisasjonen la inn et forslag til Studentparlamentet om at StOr-ledelsen skulle bestå av én leder og to nestledere med hver sin 100 prosentstilling. Tidligere har arbeidsutvalget bestått av én leder, én nestleder og fire 20 prosent-stillinger. Endringen ble godkjent av parlamentet, og ved lederbyttet blir omorganiseringen satt til verks. Velferdslisteleder Kvalsvik forteller at de er positive til forslaget om omorganisering og er spent på hvordan det kommer til å fungere.

–  Jeg tenker at det vil bli mer helhetlig med tre heltidsstillinger. Det er bra med tanke på både fusjoneringen med Haugesund, og at UiS begynner å bli ganske stort, sier hun.

Også Anine Klepp har tro på den nye ordningen.

– Jeg tror tre på heltid vil gjøre organisasjonen mer effektiv, og kommunisering oss i mellom vil bli enklere slik AU er satt sammen nå, sier hun.

Gjennomslag
Amund Thomassen forteller at fusjonen hadde mye å si for at organisasjonen ønsket å gjøre en forandring.

– Da vi feiret StOrs 20-årsdag bestemte vi oss for å gjøre noe i organisasjonen. Ungdomstiden var over, og StOr hadde blitt «voksen», sier han.

Thomassen er stolt av at de fikk gjennomslag for forslaget, og mener dette vil effektivisere organisasjonen.

– Vi har gått litt på halv maskin i sommerferien og under eksamensperiodene, fordi noen av folka i vervene har vært studenter selv. Til neste år vil det bli større arbeidskapasitet som fører til mer effektivitet, forteller Thomassen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here