Overlater roret til PST

0

1. juni overtok Pernille Sivesind Thomsen (PST) stillingen som ansvarlig redaktør i Studentmediene i Stavanger. Hun har nettopp fullført en bachelor i journalistikk, og avtroppende ansvarlig redaktør har stor tro på arvtakeren. 


DSC_0072Påtroppende ansvarlig redaktør Pernille Sivesind Thomsen (t.v) og avtroppende Ingvild Berger

Tekst: Mia Langås Flåta
Foto: Kristine Onarheim

Stillingen som ansvarlig redaktør i Studentmediene i Stavanger (SmiS) omfatter juridisk, organisatorisk, økonomisk og redaksjonelt hovedansvar for hele organisasjonen og alle redaksjonelle produkter. I tillegg er ansvarlig redaktør også skrivende journalist.

Erfaren student 

Thomsen har studert journalistikk ved Universitetet i Stavanger i tre år, og vært aktiv i SmiS helt fra starten. Det første året skrev hun kåseri, og gikk i august over til å skrive Pling – en spalte om sosiale medier. Hun har også vært aktiv i SmiS ved å skrive saker.

Tidligere har Thomsen studert medievitenskap og psykologi i Trondheim, men hun er fornøyd med Stavanger som studentby.
-Det blir bedre og bedre for hver år. Ettersom jeg har studert i Trondheim før så blir det vanskelig å sammenligne. Studentmiljøet i Stavanger er jo ganske nytt, og med tanke på at det er såpass ferskt er det jo ganske bra, sier den påtroppende ansvarlig redaktøren.

Nye muligheter

Med ny ansvarlig redaktør er det mulighet for at det blir forandringer. Thomsen sier hun er fornøyd med SmiS slik organisasjonen drives i dag, men hun ønsker nye lokaler. Per i dag holder SmiS-redaksjonen til på Paviljong 9, det store blå kråkeslottet på østsiden av campus. Ettersom bygget skal rives en eller annen gang, er det bare SmiS som holder til der for øyeblikket. Det er imidlertid søkt om nye lokaler.
– Jeg vil også prøve å finne en måte å få mer penger, så vi har litt mer å gå på. Jeg tenker at vi kan bruke mer penger på det sosiale. Før hadde SmiS pizza på brakka hver søndag det ble laget avis for alle bidragsyterne, og flere arrangementer hvor alle bidragsyterne kunne møte hverandre. Det siste året har SmiS desverre ikke hatt penger til dette. Det er en fin gjeng som arbeider i SmiS, og folk blir kjent med hverandre på tvers av klasser. De som er aktive blir fort glade i SmiS og det kommer av det gode miljøet her, sier Thomsen.

Avtroppende

Avtroppende ansvalig redaktør, Ingvild Siglen Berger, har hatt stillingen i ett år, men er nå ferdig med sin bachelor i journalistikk og skal mest sannsynlig ut i jobb til høsten.
-Det jeg er mest fornøyd med fra året er alle de flotte bidragene som har blitt levert, både på nett, TV og i avisa. I tillegg er jeg fornøyd med at vi har klart å stabilisere økonomien i organisasjonen og at vi har lagt det jeg mener er et godt grunnlag for å videreføre SmiS. Særlig høsten var en turbulent tid i organisasjonen, hvor jeg og administrativ leder måtte ta flere grep sammen med styret for å få kontroll på situasjonen. Det var tøft og resulterte i flere kutt, men det har heldigvis blitt orden på ting. Ellers er jeg veldig stolt av det nye designet som grafiker Kristine Onarheim har laget, sier Berger.

Etter et år som ansvarlig redaktør i SmiS blir man kjent med utrolig mange mennesker. Både de som jobber i redaksjonen og folk man møter i intervjusituasjoner.
-Det jeg kommer til å savne mest er alle de fine folkene jeg har jobbet med, både bidragsytere og folkene i redaksjonen. Det blir et savn å ikke lenger være en del av det gode miljøet på Paviljong 9. I tillegg har jeg utviklet et nett av flotte samarbeidspartnere som jeg kommer til å savne, sier Berger.

I trygge hender

Berger kjenner Thomsen gjennom studiene og er sikker på at SmiS er i trygge hender.
-Jeg tror Pernille kommer til å klare seg kjempefint. Jeg har stor tro på henne som leder og mener hun har gode visjoner for hvordan å videreutvikle SmiS.

I tillegg til ny ansvarlig redaktør har SmiS ansatt to nye grafikere; Maria Wikström og Marit Sofie Strand. Sindre Tørudstad Johnsen har overtatt stillingen som administrativ leder.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here