Filmanmeldelse: Spy

0

Melissa McCarthy i Spy

FireFilm: Spy
Regi: Paul Feig
Skuespillere:
Melissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law, Rose Byrne
Sjanger: Action / Komedie
Varighet:
120 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Du er allerede kjent med James Bond, Jason Bourne og kanskje selveste Ethan Hunt… men nå kommer du til å møte Susan Cooper, CIAs neste toppagent i «Spy». Dette er tredje gang skuespilleren Melissa McCarthy og regissøren Paul Feig har samarbeidet, etter «Bridesmaids» og «The Heat», og akkurat som før har de truffet gull med spionparodien «Spy».

Susan Cooper (McCarthy) er en stasjonært CIA-analytiker som er toppagenten Bradley Fines (Law) øyne og ører, men etter en hendelse med sin partner blir identiteten til alle CIA-agenter lekket. Nå må Susan gå ut i felten og reise gjennom hele Europa for å finne et stjålet atomvåpen, mens hun må håndterer en sta agent, Rick Ford (Jason Statham).

Vi har sett hyllester til spionfilmer og vi har sett parodier på spionfilmer. Nå kommer «Spy», som rett og slett er en annen parodi, men den er ikke så ille til å være en parodi. Susan får en vanvittig identitet og selvfølgelig også diverse spion-gadgets, men det finnes ingen «Bond-piker» i denne filmen. I stedet får vi Peter Serafinowicz i rollen som Aldo, en italiensk spion som ikke er ute etter Susans hjerte, men kroppen hennes, som ender med hysteriske resultater. Hysterisk er også Jason Statham i rollen som Rick Ford. Han skryter om og om igjen av at han er den beste agenten noensinne, med «faktum» fra livet sitt som kan sammenlignes med de såkalte «Chuck Norris Facts», men i virkeligheten er Rick Ford latterlig dårlig i sin jobb, som gjør rollen hans til den morsomste i en allerede morsom film.
Melissa McCarthy gjør en bra jobb som Susan, men det er litt skuffende at den stasjonerte sekretæren som blir en middelmådig spion men plutselig blir bra nok og redder verden, er en rolle som vi har sett mange gange før, som for eksempel i filmen «Johnny English» fra 2003, eller i «Get Smart» fra 2008.

Alt i alt er «Spy» en dårlig men morsom film. Hvis du ikke trenger en ganske god historie og gleder deg til å se Jason Statham gjøre narr av seg selv, så vil du like «Spy». Ellers så er dette en svært vanlig film som ikke legger mye til sjangeren.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here