Deler ut gratis bøker

0
Fra venstre: Dag Hovde (fagansvarlig), Tina Bjørhus (fagansvarlig) og Mette Reke (daglig leder SiS Bok) skal dele ut bøker.

I morgen, onsdag 23. april, skal hundre gratis bokpakker plasseres rundt om på Campus Ullandhaug.

Fra venstre: Dag Hovde (fagansvarlig), Tina Bjørhus (fagansvarlig) og Mette Reke (daglig leder SiS Bok) skal dele ut bøker.
Fra venstre: Dag Hovde (fagansvarlig), Tina Bjørhus (fagansvarlig) og Mette Reke (daglig leder SiS Bok) skal dele ut bøker. Foto: Frank Bremnes, SiS.

 

Det er SiS Bok som står bak stuntet, som er et ledd i å markere verdens bokdag i 2015. Hundre pakker skal altså plasseres ut på alle bygg ved Universitetet i Stavanger.
– Som en del av bokbransjen ønsker vi å markere verdens bokdag. Ideen om bokpakker fikk vi for noen år siden, og startet med 60 pakker. Vi fikk positiv respons, og økte til hundre pakker i fjor, som vi synes er et fint tall, sier Mette Reke, daglig leder i SiS bok, i en pressemelding.

Gi videre
Poenget er at studentene skal lese boken, og så gjerne gi den videre etterpå.
– Ved å lese mer blir man klokere, mer tolerant og mer interessert i miljøet vi omgir oss med, sier Reke.

Hun og alle ansatte i SiS bok håper at så mange som mulig av bøkene blir lest og gitt videre. Alle typer sjangre er representert i de utplasserte bøkene, og de fleste er ikke eldre enn fra 2013.

Oppmuntrer
Verdens bokdag markeres 23. april hvert år, og har som mål å oppmuntre til lesing og utgivelse av bøker. I Norge har verdens bokdag blitt markert siden 1997. Feiringen kan spores tilbake til en gammel tradisjon fra regionen Cataluña i Spania.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here